Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

NHO om fraktkaoset - forventer god vareflyt frem mot jul

Linda Vist, direktør for Handel i NHO Service og Handel.
Foto: NHO
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Lagt ned stor innsats i planlegging"

ANNONSE

Usikkerheten rår i handelsbransjen hvor mange netthandelsselskaper blant annet frykter leveringsproblemer, og butikkene spår delvis tomme hyller nå når vi nærmer oss årets største handelsfest. NHO Service og Handel forventer derimot god vareflyt og få problemer med varetilgang frem mot jul.

I en undersøkelse NHO har gjennomført blant sine medlemmer, kommer det frem at kun 5 prosent av handelsnæringen opplever betydelige problemer med varetilgangen til jul. Én av tre opplever mindre problemer med varetilgangen.

Forbrukerne vil i all hovedsak vil oppleve butikker med godt varetrykk, sier Linda Vist, direktør for Handel i NHO Service og Handel, og fortsetter:

Enkelte varer vil det fremdeles være vanskelig tilgang på, som eksempelvis varer med elektrokomponenter, men dette betyr ikke tomme hyller i butikker fordi varemangfold gir mye å velge i.

LES OGSÅ: All vekst i norsk handel tilskrives nå netthandel

Ifølge direktøren er det trolig kun mindre aktører innen faghandel som vil oppleve en noe krevende tilgang på varer.

Det er lagt ned stor innsats i planlegging og ikke minst re-planlegging av containerfrakt av varer for å sikre at varene kommer helt frem i tide og til Norge og ut til den aktuelle butikken. Vi som forbrukere kan derfor vente juleklare butikker jevnt over, sier Vist i pressemeldingen.

I NHOs undersøkelse kommer det frem at 74 prosent av respondentene melder om økte kostnader. Hele 58 prosent av de spurte forteller dessuten at deres kostnadsbase har økt med opptil 10 prosent.

Når det gjelder frakt ser vi at fraktpriser fra Kina/Østen til Nord Europa har seksdoblet seg fra november i fjor til nå, sier Vist.

Det er likevel ikke ventet at prisene vil øke i årets julehandel, melder NHO Service og Handel.

Del artikkel: