Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

NHO om nedstenging: ”Alvorlig”

Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.
NHO
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vil få store konsekvenser"

ANNONSE

Funnet av den muterte virusvarianten i Nordre Follo kommune førte til nedstenging av flere kommuner i Osloregionen lørdag 23.januar.

Dette er en svært alvorlig situasjon. Det er viktig at bedriftene raskt får en trygghet for at de vil bli kompensert for tapene knyttet til en så omfattende nedstengning. For medlemmene våre er det viktig å få raskt og tydelig kommunikasjon om hvordan nedstegningen vil fungere, slik at det er enkelt å følge smitteverntiltakene, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, i en pressemelding.

Mange virksomheter må omstille seg for å kunne møte regjeringens pålegg for bedriftene, og Almlid peker på hvor viktig det er at regjeringen blant annet reduserer kostnadene for arbeidsgivere ved permittering.

LES OGSÅ: Nå kan norske bedrifter søke om kompensasjon

Å betale lønn når man ikke kan nyttiggjøre seg av arbeidskraften er en stor økonomisk belastning for bedriftene. Vi er i dialog med regjeringen om dette, sier Almlid.

Det er fastsatt forsterkede smitteverntiltak for kommunene Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler, Ås, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss og Nesodden. Det er også satt forsterkede smitteverntiltak for "randsonekommuner" til Oslo og Nordre Follo - tiltakene gjelder til og med 31.januar for alle kommunene.

LES OGSÅ: Stenger 38 butikker - 300 ansatte permitteres

Dette viser at vi er ekstremt sårbare for koronaviruset. For både næringslivet og samfunnet for øvrig er smittevern viktigst. Det er klart at dette blir svært alvorlig for næringslivet i Osloregionen. Dette er mer inngripende enn nedstengingen i mars og vil få store konsekvenser for alle, sier Almlid.

Del artikkel: