Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Nøkkelen til suksess ifølge detaljhandelen og deres kunder

Digitalisering har blitt et moteord med like mange betydninger som antall brukere. Ved hjelp av 10 000 forhandlere og 40 000 forbrukere har Adyen undersøkt hvilken forskjell digitalisering faktisk gjør i detaljhandelen og hvordan forhandlerne kan øke både omsetningen og kundelojaliteten.

I en tid der forbrukere, produkter og tjenester flytter online i stadig høyere tempo, må detaljhandelen holde tritt med den digitale utviklingen. Men hva innebærer digitalisering i Norden i dag, når over ni av ti forbrukere har tilgang til internett og netthandelen er større enn noensinne? Hva skal man investere i for at digitaliseringen skal bli en suksess i stedet for et fartshinder? Adyen har lett etter svar hos 10 000 forhandlere og 40 000 forbrukere og kan nå fortelle hva det er viktigst å investere i.

Nysgjerrig på de fem viktigste formene for digitalisering innen detaljhandelen? Adyen har samlet svarene her

Sømløse kundereiser er viktigere enn noensinne

Grensene mellom fysisk butikk og netthandel viskes gradvis ut. Å kunne tilby en sømløs opplevelse mellom ulike kanaler – fysisk butikk, app, nettbutikk – gir en mengde fordeler. Det er stor etterspørsel blant kundene når det gjelder tjenester der man for eksempel kan bestille varen på nettet før man prøver og henter varen i butikk. Det samme gjelder det omvendte konseptet – å prøve en skjorte i butikken for deretter å bestille den i riktig størrelse eller farge.

Under pandemien økte tilbudet av slike tjenester, og Adyens data viser at 61 prosent av kundene ønsker at forhandlerne skal fortsette å tilby samme fleksibilitet på tvers av salgskanalene også etter pandemien. Hvis forhandlerne ikke imøtekommer den økte etterspørselen, risikerer man å miste kundene som har blitt vant til neste generasjons handel.

Vil du se hele listen med forhandlernes og forbrukernes lærdommer? Les guiden her

Betalingsdata driver forretningsutvikling

Hver gang det gjennomføres en betaling på en plattform, skapes det betalingsdata i ett eller annet IT-system. Ved hjelp av nettopp betalingsdata kan nettforhandlerne identifisere og adressere trender og endringer så fort de skjer. Kundepreferanser, kjøpstrender, rushtider, gjennomsnittlig transaksjonsverdi for ulike kundesegmenter – det finnes et hav av innsikter som venter på å bli foredlet til bedriftsnytte. Betalingsdataen kan for eksempel veilede virksomheten når det gjelder markedsføring, lagerstatus eller ganske enkelt justering av bemanning for å utnytte nye muligheter best mulig.

Adyen er den finansielle teknologiplattformen som brukes av mange av verdens ledende bedrifter. Ved å tilby end-to-end-betalinger, datadrevne innsikter og finansielle produkter i én og samme globale løsning, hjelper Adyen bedriftene med å nå sine mål raskere.

Del artikkel: