Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordisk IT-partner vil være klimanøytrale innen 2030

Bærekraftssjef hos Dustin, Henrik Lampa
Dustin
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"På tide å ta vårt bærekraftarbeid til neste nivå", sier bærekraftssjefen.

ANNONSE

Klima, sirkularitet og sosial likestilling er de tre nøkkelordene den nordiske IT-partneren Dustin vil fokusere på i arbeidet mot målet om å bli klimanøytrale innen 2030. Ved å ta utgangspunkt i tre globale utfordringer lanserer selskapet en strategi for bærekraft og sosialt samfunnsansvar.

Vi er nå i ferd med å fullføre målene vi satte for 2020, og det er på tide å ta vårt bærekraftarbeid til neste nivå ved å sette listen enda høyere, sier Henrik Lampa, bærekraftsjef hos Dustin, i en pressemelding.

De globale utfordringene Dustin fokuserer på er klimaforandringer, et uholdbart ressursforbruk samt sosiale ulikheter. Innen 2030 skal selskapet være klimanøytrale gjennom hele verdikjeden, ha et 100 prosent sirkulært tilbud i tillegg til å ha gjennomført til sammen hundre tiltak for å ytterligere forbedre arbeidet innen sosial likestilling.

LES OGSÅ: Dustins nye robotlager - øker effektiviteten med 25 prosent

Helt konkret betyr våre nye mål blant annet at vi kommer til å benytte klimanøytrale kundeleveranser og legge produksjonen vår til fabrikker som drives av sol og vind. Vi kommer også til å satse videre på sirkulære forretningsmodeller der gjenbruk av maskinvare er en svært viktig del, sier Lampa.

LES OGSÅ: DVS investerer i Autostore: "Vi skal være best på logistikk og netthandel"

Hva gjelder den sosiale likestillingen ønsker Dustin å ta arbeidet med mangfold og likestilling videre, og fokusere på hvilke rettigheter de ansatte i leverandørenes fabrikker har. Med lanseringen av den nye strategien håper de å kunne inspirere andre bedrifter i bransjen, og Lampa tror bransjen kan tjene på at man blir bedre til å samarbeide.

For at vi i Dustin skal lykkes med å nå våre høye bærekraftsmål er vi helt avhengige av andre aktører i verdikjeden. Vi kommer derfor til å gjøre alt vi kan for å få med oss andre bedrifter som deler våre vurderinger og gjøre denne reisen sammen, sier Lampa.

Del artikkel: