Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordisk nettgigant gjør milliardoppkjøp: ”Vårt største hittil”

Bank Bergström i Nordic Nest og Adam Schatz i BHG.
therese.karlsrud.haugen

BHG tar over nettbutikk i rask vekst.

 

ANNONSE

Byggevareselskapet BHG, tidligere Bygghemma Group, driver nordiske nettbutikker som Bygghemma, Trademax og Chilli i tillegg til over 80 andre nettsteder. Nå kjøper det svenske selskapet også opp 97,6 prosent av netthandelsselskapet Nordic Nest.

Nordic Nest, som selger skandinavisk innredning på nett, ble grunnlagt i 2002 og består nå av 200 ansatte. Under inneværerende regnskapsår forventer netthandelen en omsetning på én milliard kroner samt nærmere én million bestillinger som skal ut til rundt 700 000 kunder.

LES OGSÅ: Milliardvekst for byggegiganten på nett

Vi er veldig glade og stolte over å få fortsette vår vekst sammen med Nordic Nest og deres sterke ledelse. Nordic Nest er et fantastisk, lønnsomt og raskt voksende selskap - og passformen med BHG er perfekt! Virksomhetene komplementerer hverandre både når det gjelder produktsortiment og geografi. Dessuten er organisasjonskulturene bygd på samme verdigrunnlag, med fokus på utvalg og lønnsom vekst, sier daglig leder og konsernsjef i BHG, Adam Schatz, i en pressemelding.

Kjøpesummen skal være på hele 1,6 milliarder svenske kroner, noe som er det største oppkjøpet BHG Group noensinne har gjort. Bak salget står en rekke mindre aksjeeiere.

Nordic Nest er vårt største oppkjøp hittil, sier Adam Schatz, i en kommentar til vår svenske søsternettside Ehandel.se.

Han forteller at BHG består av to segmenter, DIY og møbler. Nordic Nest vil dermed inngå i møbelsegmentet, men fortsatt utvikles som "en selvstendig enhet".

Målgruppen er delvis annerledes, det vil si ”affordable luxury” mot ”value-for-money” til ”mid-range”, for våre øvrige virksomheter innen innredning til hjemmet. Samtidig har sortimentet mer fokus på dekket bord samt belysning, enn større møbler som sofaer, senger og utemøbler.

Nordic Nest, som også finnes i Norge, er dessuten på en rekke markeder hvor BHG ikke er. For eksempel deler av Europa og Sør-Korea.

Vi har hatt sterk vekst og har også en sterk vekstplan, som vi skal levere på. Der ser vi at musklene til BHG kan være veldig hjelpsomme, sier Bank Bergström, daglig leder i Nordic Nest.

BHG Group AB har vært eid av norske FSN Capital, men disse solgte alle sine aksjer i byggevareselskapet tidligere i år.

Del artikkel: