Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordiske selskaper vil akseptere kryptovaluta: “Veldig spennende”

Per Haakon Lomsdalen, Norgessjef i Salesforce
Foto: Salesforce
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nordiske selskaper ruster seg for kryptovaluta.

ANNONSE

Norske og nordiske selskaper er klare for kryptovaluta. Det kommer frem i en global undersøkelse gjort av Salesforce, hvor det blant annet kommer frem at nordiske selskaper forventer at rett over 60 prosent av inntektene deres de neste to årene vil komme fra digitale kanaler.

Handelsmønstrene våre er i konstant endring, drevet frem av generell prisøkning i samfunnet, pandemien og høye krav fra forbrukerne. For bare tre år siden var forventet inntekt kun på 38 prosent i digitale kanaler. Dette er derfor en markant endring som nok har fått drahjelp av at vi har måttet være langt mer hjemme enn vanlig de siste to årene, sier Per Haakon Lomsdalen, Norgessjef i Salesforce, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at mer enn halvparten av de nordiske selskapene planlegger å akseptere kryptovaluta som betalingsform innen to år.

Dessuten skal virksomheter her i nord ligge litt mer frempå enn de resterende respondentene, da handelsstanden i Norden i snitt ligger fem prosent høyere på de fleste spørsmål knyttet til netthandel og digitalisering i undersøkelsen.

Det er veldig spennende å se at handelsstanden begynner å betrakte kryptovaluta som et reelt alternativ fremover. Det virker som om innovasjon og utvikling med tiden har tatt over for frykten for det ukjente, avslutter Lomsdalen.

Undersøkelsen baserer seg på 4000 respondenter fra totalt 25 land, inkludert Norge. I tillegg er kjøperatferden og -trendene til over 1 milliard kunder fra 54 land analysert og tolket.

Del artikkel: