Nordmenn gjorde 9,3 millioner kortkjøp på én dag

Handlet for 3,8 milliarder kroner.

Det ble satt nye rekorder under årets Black Friday i Norge, med 9,3 millioner kortkjøp på én dag. Det viser tall fra Nets og Vipps AS.

For første gang er kortene benyttet mer enn 9 millioner ganger, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, i en pressemelding.

Annonse

Dette skal være en vekst på 3,5 prosent mot fjoråret. Betalingskortene skal totalt ha blitt benyttet til å handle varer og tjenester for mer enn 3,8 milliarder kroner. Sammenlignet med Black Friday i fjor er det en vekst på 1,9 prosent. Det betyr at Black Friday 2019 er den dagen med mest kortbruk noensinne.

Basert på kortstatistikken kan det virke som det var veldig mange som var ute og handlet allerede fra kl 10:00 og dette vedvarte store deler av dagen. Det var også betydelig mer kortbruk utover kvelden, helt frem til kl 23, sier Tjore.

Sterk vekst i netthandel

Det var også mange som handlet på nett i løpet av Black Friday, og tall fra Nets viser at netthandelen i løpet av denne dagen var 12 prosent høyere enn tilsvarende dag i fjor.

Sammenlignet med en gjennomsnittsfredag ble det totalt gjennomført 46 prosent flere nettkjøp denne dagen, forteller Tjore.

For Vipps ble det også en stor økning gjennom hele Black Week, som satt ny omsetningsrekord på nett allerede torsdag. Denne ble imidlertid slått på fredagen med 113 prosent vekst i omsetning sammenlignet med dagen før. Sammenlignet med i fjor var dette en økning på 154 prosent for Vipps.

Veksten kommer både fordi du nå kan bruke Vipps på nett i flere og flere nettbutikker, og fordi flere og flere nordmenn bruker oss også når de handler på nett. Ved utgangen av året har vi 15 prosent markedsandel på nett, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS, i en pressemelding.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!