Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norge på topp i europeisk kryptoundersøkelse

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Bitcoin, Dogecoin og Ethereum de mest interessante.

ANNONSE

Norge er på topp 10, nærmere bestemt syvende plass, blant landene som er mest nysgjerrige på kryptovaluta. Mens Nederland ligger på førsteplass er våre naboland Finland, Sverige og Danmark på henholdsvis 5., 9. og 15. plass.

Ifølge undersøkelsen Crypto Index 2023 er Norge ledende når det kommer til antall kryptorelaterte søkninger på Google – og det er spesielt tre valutaer vi vil vite mer om.

Bitcoin er desidert mest søkt på blant nordmenn, tett etterfulgt av Dogecoin, Elon Musks selverklærte favoritt, og Ethereum. Etter at Musk skal ha twitret om kryptovalutaene Dogecoin og Shiba Inn skal disse to ha peaket på søkninger over hele Europa.

Studiet gir verdifull innsikt i det europeiske markedet for kryptovaluta og tokens, og gir et innblikk i preferansene og interessene til brukere over hele kontinentet. I tillegg vil dataene som samles inn være nyttige for investorer og andre interessenter som ønsker å ta informerte beslutninger i denne industrien som utvikler seg meget raskt, kommenterer Ardit Trikshiqi, Chief Payment Officer hos DUA Token.

Månedlige søkninger omhandlende kryptovaluta i Norge ligger på 384490, hvilket gir 0,07 kryptorelaterte søk per innbygger. Tidligere undersøkelser har vist at norske og nordiske selskaper forventer at rundt 60 prosent av inntektene de neste to årene vil komme fra digitale kanaler.

Også bransjeforeningen Regnskap Norge har tatt til orde for at Norge må se til EU hva gjelder utviklingen innen kryptovaluta og en eventuell innføring av DSP, digitale sentralbankpenger.

Del artikkel: