Norge reddet diamanthandleren som slo 120 millioner

"Begynte enormt sterkt for oss".

Den svenske smykkehandleren Vanbruun merker at kundene har mindre penger å røre seg med. Det står klart når vi når grunnlegger Victor Halvarsson på telefon. Men han forteller at et veldig sterkt første halvår 2022 og en Norge-satsing skal ha reddet Vanbruun, som ser ut til å holde på vekstkurven tross alt.

Året begynte enormt sterkt for oss. Med en vekst på rundt 50 prosent første halvår. Men så med økte strømpriser så så vi at etterspørselen minsket. Globalt sett ble det sagt at 40 prosent færre diamanter ble slipet, og det merker jo vi også, sier Victor Halvarsson.

Annonse

Selskapet skal ha økt omsetningen fra 95 millioner, i 2021, til rundt 122 millioner for 2022, melder Victor Halvarsson.

Hvordan ser det ut med lønnsomheten, har den holdt tritt?

Nei, det har den ikke. Det gikk veldig bra første halvår men for hele året blir det nok at vi tjener 7 millioner eller deromkring. Det er jo ikke dårlig men det er ikke i det hele tatt som tidligere år.

Er det bare at folk holder hardere i lommeboken eller har også kostnadene deres økt?

Nei, det er nesten bare det, sier Victor og legger til:

Bryllupene er jo fortsatt ned 10-15 prosent, sammenlignet med før pandemien. Så folk har ikke helt kommet i gang med bryllupene igjen. Jeg tror at vi først i 2024 vil se en full gjenoppretting.

Hvordan går det for dine showrom?

Vi har åpnet et showroom i Oslo, og det har bidratt veldig positivt til omsetningsøkningen i løpet av året.

Annonse

Victor Halvarsson forteller at Norge i 2022 stod for rundt 10 prosent av omsetningen, noe man gjerne ser øker enda mer.

Vi har vært litt seine sammenlignet med andre D2C-merker som Stronger eller Revolutionrace som satser hardt utenlands. Sverige står kanskje for 85 prosent av vår omsetning. I år håper vi at det kanskje blir 80 prosent med Norge rundt 15 prosent og resten i øvrige Europa.

Nå har selskapet altså fullt fokus på internasjonal ekspansjon.

I år vil vi nok bare satse utenfor Sveriges grenser, men selvfølgelig beholde vår posisjon her hjemme. Men vi kan ikke selge så mye mer i Sverige hvis man ser på vår markedsposisjon, avslutter Victor Halvarsson.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!