Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norges mest miljøvennlige kjøpesenter har åpnet

På dette kjøpesenteret får du kjøpt en mengde brukte og redesignede produkter, her i butikken GåRetro.
Sirkula IKS
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Siden åpning i juni har tilbudet på Hamar blitt tatt i mot svært godt av kundene.

ANNONSE

Renovasjonsbedriften Sirkula har satt i gang et nytt ombrukskonsept, nemlig Resirkula. Ved de fem selvstendige butikkene på det nye gjenbrukskjøpesenteret i Hamar kan kunder handle brukt eller redesignet, reparere personlige eiendeler eller benytte seg av gjenvinningsstasjonen. Målet til Resirkula er å få flere til å velge å kjøpe brukt.

Butikkene baserer sitt sortiment på det som blir levert inn på vårt mottak for gjenbruksvarer på gjenvinningsstasjonen. Samtlige av butikkene reparerer og/eller redesigner. I tillegg tar de på seg reparasjon- og redesigntjenester for varer kunder har hjemme. Dette har vært viktig for oss i arbeidet med å utvikle Resirkula, da vi ønsker å få mest mulig varer til gjenbruk, og helst få det ut med økt verdi, slik at det kan være enda lenger i kretsløpet, sier Maria Sætersdal Remøe, konseptutvikler i Sirkula, til Ehandel.

Resirkula leier ut lokalene på senteret til selvstendige aktører, som får varer gratis fra gjenvinningsstasjonen. Slik vil de støtte opp om en sirkulær økonomi. Remøe har siden mars 2019 hatt ansvaret for ombrukskonseptet, og fungerer som en slags senterleder om man skal sammenligne dette med et ordinært kjøpesenter. Tidligere har hun erfaring fra ulike kulturprosjekter, og det å jobbe frem konsepter og arrangementer.

LES OGSÅ: Rekordmange hjemmefiksere sendte netthandelen opp 60 prosent 

"Folk har lengtet etter et slikt tilbud"

Åpningen av det bærekraftige kjøpesenteret tok plass i midten av juni, to måneder senere enn planlagt på grunn av coronaviruset. Remøe forteller at de så langt har hatt godt besøk, og at butikkeierne stadig får besøk av folk som reiser langveisfra denne sommeren. Om tilbakemeldingene fra kundene sier konseptutvikleren at de har vært utelukkende positive.

Det er tydelig at folk har lengtet etter et slikt tilbud. Mange sier også at butikkene er veldig fine og at de ikke tenker umiddelbart at det som er til salgs er gjenbruksvarer, forteller Remøe.

Kjøpesenteret består av fem selvstendige butikker. Re:Elektro, GåRetro, Melkespannet Kalkmaling & Redesign, Gålåsholmen Smårep, samt Grønne Saker. Re:Elektro arbeider med oppstart av nettbutikk på Reelektro.no, de resterende operer gjennom Facebook og Instagram for å tiltrekke seg kunder.

LES OGSÅ: Salgsboom for Netthandelsgruppen: "Ikke nok fysisk plass"

Remøe forteller at Resirkulas mål for 2020 er å opprettholde interessen for konseptet, samt fortsette arbeidet med rutiner og systemer slik at det flyter godt og butikkene trives med å drive sin virksomhet på gjenbrukssenteret.

Vi skal være en engasjert stemme for sirkulær økonomi i vår region, og ha fokus på å formidle gode valg med tanke på miljøet og handel, avslutter Remøe.

Sirkula har ansvar for renovasjonsløsning for beboerne i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker kommune. Selskapet har lenge utmerket seg innen resirkulering i nasjonal sammenheng, og satser fremover på gjenbruk og å oppfordre folket til å kjøpe brukt fremfor nytt.

Del artikkel: