Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norges største matbutikk på nett henter 1,5 milliarder kroner

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Verdsettelsen har falt.

ANNONSE

Oda henter 1,5 milliarder kroner i frisk kapital fra nye og eksisterende investorer. Det betyr at enda flere kunder i Norge, Finland og Tyskland vil få tilbud om å kjøpe billige matvarer levert helt hjem.

De to oppkjøpsfondene Summa Equity og Verdane går sammen med det svenske investeringsselskapet Kinnevik inn med totalt 1,5 milliarder kroner i ny kapital i Oda. I tillegg blir gjeld for 621 millioner kroner fra Rasmussengruppen, Prosus og Kinnevik konvertert til egenkapital.

Vi er imponert over hva Oda har fått til. De har funnet opp dagligvarehandelen på nytt og utviklet en verdensledende logistikk- og distribusjonsteknologi som gjør dagligvare på nett lønnsomt og bærekraftig. Kundene som handler hos Oda bidrar til å halvere co2- utslippene sammenliknet med fysiske matbutikker og matsvinnet er rundt en fjerdedel. Vi ser et stort potensial i virksomheten og ønsker å bidra til videre suksess. Derfor investerer vi i Oda, sier Martin Gjølme og Staffan Mörndal i investeringsteamene til henholdsvis Summa Equity og Verdane.

Oda verdsettes til rundt 3,5 milliarder kroner etter emisjonen. En drastisk nedgang siden i fjor.

Del artikkel: