Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

NorgesGruppen inngår avtale om RMA-teknologi: ”Dette blir et viktig verktøy”

F.v.: Kjetil Flåterud Kjededirektør i NorgesGruppen, Hans Olav Bakås CEO Mat-Norge og Helge A Myre IT ansvarlig butikksystemer i NorgesGruppen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Mat-Norge leverer teknologien.

ANNONSE

NorgesGruppen inngår avtale med det norske teknologi- og produktselskapet Mat-Norge. Selskapet eier og utvikler RMA-teknologien som gjør det mulig å styre samt overvåke butikker gjennom ulike algoritmer. Nå skal denne teknologien videreføres først i NorgesGruppens Joker-butikker.

Å få jobbe sammen med Mat-Norge har vært spennende. De har vist at de har innovasjonskraft og kompetanse til å utvikle løsninger som ikke finnes i markedet i dag, på en måte som oppfyller de krav og forventinger som en stor aktør som oss har, sier Helge A. Myre, IT-ansvarlig for butikksystemer i NorgesGruppen, i en pressemelding.

Myre legger til at RMA-teknologien dessuten gir helt nye muligheter i arbeidet med å tenke lokal bærekraft. Mat-Norge opplyser at gjennom utvidede åpningstider oppnår man mindre matsvinn, da man har lenger tid på å selge mat samt flere kunder rekker innom før butikken stenger.

Teknologien skal også sørge for at mindre butikker får lønnsom drift, hvilket tilgjengeliggjør mat i nærbutikker der kundene bor – og transportbehovet skal reduseres.

Dette blir et viktig verktøy for å kunne gi våre kunder og ansatte en enda større fleksibilitet, sier Kjetil Flåterud, kjededirektør i NorgesGruppen.

Flåterud har fulgt utviklingen tett siden 2018. Han har lagt til rette for pilotering og testing i flere butikker, hvor teknologien nå har vært i bruk i over 1,5 år.

Kundene "tæpper" seg inn i butikkene

Testingen og videreutviklingen av RMA-teknologien startet i 2018 på Nærbutikken Hegna Landhandel. I dag driver fem nærbutikker med butikksystemet, og tre andre nærbutikker er på vei opp.

Avtalen som er inngått mellom de to partene gjør at butikker under NorgesGruppen kan ta i bruk teknologien og dermed tilby større fleksibilitet til sine kunder og ansatte.

Dette har vært en spennende reise. Å jobbe med en stor aktør som NorgesGruppen har vært inspirerende og motiverende, vi har sammen fått til mye, men det er fortsatt stort potensiale videre, forteller Hans Olav Bakås, CEO i Mat-Norge.

Ved å benytte sitt personlige bankkort som adgangskort, kan kundene "tæppe" seg inn i butikkene. Inne i butikken handler kundene med betaling i selvbetjeningskasse. Trenger man hjelp – skal ansatte være tilgjengelig i noen tilfeller fysisk, men alltid digitalt.

RMA er forkortelse for Retail Multi Automation. All utvikling av teknologien skjer i Norge, hvor nøkkelpersonell besitter kompetanse innen GDPR samt PSD2.

Mat-Norge følger tett utviklingen når det gjelder regulatoriske endringer i og utenfor Norge, og har tett kontakt med myndighetene om digitaliseringen av Norge i forbindelse med utvikling av tjenester og produkter, opplyser selskapet.

Del artikkel: