Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Normal øker etableringstakten i år: “Vi har høye ambisjoner”

Thomas Harsvik, Norgessjef i Normal.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Vil bikke 160 butikker innen året er omme.

ANNONSE

Den danske butikkjeden Normal har vokst i rekordfart på det norske markedet siden etableringen av den første butikken i Kristiansand, i 2017. I dag teller kjeden 136 butikker i Norge – men høye ambisjoner skal sørge for etableringen av ytterligere 24 butikker i løpet av 2023.

Vi er godt fornøyde med den positive utviklingen på den eksisterende butikkmassen vår, forteller Thomas Harsvik, Norgessjef i Normal, til Ehandel.

For regnskapsåret 2021/2022, hvilket løper fra 1.august til 31.juli, endte Normals omsetning på 2,4 milliarder kroner. Det var en økning på 35 prosent sammenlignet med året innen. Og veksten skal bare fortsette, skal vi tro Norgessjefen.

Våre 15 nye butikker i 2022 har blitt veldig godt mottatt. Samtidig har vi siden oppstarten hatt en meget positiv utvikling i eksisterende lokalmarkeder. Selv om vi nå er oppe i 136 butikker totalt er vi en liten aktør i den store sammenhengen. Vi har høye ambisjoner og kommer til å øke etableringstakten betraktelig i 2023. Vi vil i løpet av 2023 runde over 160 butikker. Hva det endelige tallet blir i fremtiden får tiden og utviklingen vise, sier Harsvik.

Hvordan jobber dere for å tilrettelegge for sømløs handel i butikk/fysiske butikker hos Normal?

Målet vårt er at det alltid skal være en ny og unik opplevelse å besøke en av butikkene våre. Vi tilstreber å gi kundene denne opplevelsen, selv om det bare er en uke siden de sist var innom. Derfor har vi gjort det slik at i NORMAL - i tillegg til det faste utvalget av kjente merkevarer til lav pris – gjør vi en kontinuerlig utskifting av varer i hyller og på podier.

Andre kjeder med lignende vareutvalg, som for eksempel Norgesgruppen-eide Gigaboks og Dollarstore, skremmer ikke Normal.

Konkurranse er utelukkende positivt for både kundene og oss. Flere spennende konsepter gjør det mer interessant for kundene å ta handelen på kjøpesentre, gågater og handelsområder. At flere aktører blir representert i lokalområder gjør det også mer attraktivt å ta handelen der man bor.

Går det mot en omsetningsøkning for Normal i regnskapsåret 2022/2023?

Ja, vi er godt fornøyde med utviklingen på eksisterende butikker samtidig som våre nye butikker har innfridd forventningene. Vi gleder oss også til å åpne ett tosifret antall nye butikker før regnskapsåret er omme, avslutter Harsvik.

Del artikkel: