Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk butikkjede med alvorlige økonomiske problemer: “Vanskelig”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Betydelig økonomiske problemer".

ANNONSE

The Body Shop har en samlet gjeld på 62,6 millioner kroner i Norge og har nå begjært rekonstruksjon fordi man ikke finner en løsning på gjeldsproblemene. Det melder Dagens Næringsliv.

The Body Shops norske kjede har 45 butikker i tillegg til nettbutikken. Med 275 ansatte selger butikkjeden hudpleie- og sminkeprodukter over hele Norge.

Begjæringen om rekonstruksjonsforhandling er begrunnet med at Ace Shops har alvorlige økonomiske problemer, og at selskapet ikke har funnet en løsning på gjeldsproblemene, heter det i kjennelsen til tingretten i Ringerike, Asker og Bærum.

Ace Shops er en del av Pocos-konsernet og eier The Body Shop-kjeden i Norge. Eierne Pocos Holding, Pocos Eiendom, A. Christensen Engros og Ace Shops tar del i prosessen hvor advokat Andreas S. Christensen er hyret inn som rekonstruktør. Samme advokat er oppnevnt som bostyrer for konkursboet tilhørende nettbutikken Stayclassy AS.

Formålet er å søke og finne en løsning på de økonomiske problemene kjeden nå har. Vi prøver å finne en mulig løsning hvor vi sikrer videre drift og gi de beste løsningene for kreditorene. Det er betydelig økonomiske problemer og situasjonen er vanskelig, sier Christensen.

Utestående feriepenger avgifter til det offentlige

Det kommer frem av tingrettens kjennelse at Pocos Holding har en gjeld på 49,6 millioner kroner, A. Christensen Engros har en gjeld på 40,5 millioner kroner og Pocos Eiendom en gjeld på 4,3 millioner kroner. Ace Shops er konsernets driftsselskap hvor de fleste av konsernets butikkansatte jobber.

Ace Shops har en gjeld til det offentlige bestående av utestående merverdiavgift og arbeidsgiveravgift for sjette termin 2022 og første termin 2023. Dessuten skylder Ace Shops sine ansatte feriepenger til rundt 4 millioner kroner.

De økonomiske utfordringene skal være et resultat av nedstengninger under pandemien, økte kostnader i etterkant av pandemien, samt at pundet er styrket sammenlignet med den norske kronen. A. Christensen Engros kjøper sine varer fra England, og dette skal derfor gradvis ha svekket likviditeten i selskapet.

Del artikkel: