Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk dyrebutikk skal nå milliarden med nytt sentrallager

therese.karlsrud.haugen

Vil bli en internasjonal kjede.

ANNONSE

Norske PetXL, selger utstyr og fôr til alle typer kjæledyr, på nett. De siste tre årene har selskapet klart å bygge opp en omsetning på 170 millioner kroner. I år går de for 250 millioner kroner. Det meddeler de til Finansavisen.

Gründer Kaia Rugseth har dessuten et mål om å omsette for én milliard kroner innen 2025. Med seg som største eier har hun faren Jens Rugseth, som har investert gjennom selskapet Karbon Invest.

LES OGSÅ: Felleskjøpet kjøper Dyrekassen.no - skal doble omsetningen

Veksten kommer både organisk og fra oppkjøp av Petworld og andre dyrebutikker, men for å nå milliarden er planen nå å bygge et stort lager på 7200 kvadratmeter mellom Oslo og Gardermoen.

Å ha et sentrallager er helt avgjørende for oss. Våre kunder bestiller mye på nett, og forventningen er at pakken skal komme svært raskt hjem på døren, helst samme dag, sier Kaia Rugseth, til avisen.

Ser mot Sverige og Finland

I tillegg til nettbutikk har PetXL tre store varehus med planer om å åpne tre-til fem nye steder i løpet av 2021.

Vi tilpasser oss befolkningens handlemønster og lager derfor Norges beste nettbutikk med varehus i tillegg – ikke motsatt.

Planen er å utvikle en internasjonal kjede av dyrebutikker. 

Vi vil naturligvis gå til nabolandene først, og ser allerede på Sverige og Finland, og tror vi vil være etablert i løpet av 2021 og 2022, sier Rugseth.

LES OGSÅ: Milliardselskap pumper ut dyreutstyr i Norge - doblet omsetningen

Del artikkel: