Norsk friluftsmerke støtter internasjonal boikott

Facebook får kraftig kritikk for å ikke ha solide retningslinjer rundt håndteringen av rasistiske og hatefulle ytringer på sine plattformer.

Den internasjonale kampanjen #StopHateforProfit oppfordrer merkevarer verden over til å stanse sine annonser på Facebook og Facebook-eide Instagram. Nå hiver den norske turtøysprodusenten, Bergans, seg på boikotten.

I Bergans har vi et verdigrunnlag som er dypt forankret i organisasjonen. Hatefulle ytringer, diskriminerende kommentarer og rasistiske holdninger strider imot alt vi tror på. Med bakgrunn i dette stopper vi nå all annonsering på Facebook og Instagram i alle markeder, sier CEO i Bergans, Jan Tore Jensen, i en pressemelding.

Annonse

Med dette venter nå Bergans og flere internasjonale merkevarer som Adidas, Ford og Coca-Cola på at Facebook skal vise vilje til endring og ta ansvar for å hindre spredning av ukorrekt informasjon samt hatefulle ytringer.

LES OGSÅ: Enige om ny tariffavtale for varehandel og nettbutikker

E24 melder også at Facebook-aksjen sist fredag falt med 8,32 prosent, hvilket tilsvarer 426 milliarder kroner. Dette som følge av at større merkevarer har stoppet sin annonsering gjennom Facebook.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!