Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk gründersuksess skalerer videre: Sikter mot 200 millioner med Haaland på eiersiden

Haaland blir deleier i gründerselskapet Bon Dep. Bildet er tatt i forbindelse med Unisports åpning i Oslo tidligere i april. // Foto: akam1k3
"Helt avgjørende".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fotballstjerna Erling Braut Haaland har lagt sin elsk på de populære hårstrikkene Kknekki. Nå går han inn på eiersiden i norske Bon Dep som har satt seg målet om å bli et verdensledende house of brands.

Det er Vibeke Grønseth som i 2012 etablerte Bon Dep, som siden den gang har vokst til å bli en grossist med en omsetning på 97 millioner kroner i 2023. I 2015 fikk selskapet dessuten distribusjonsrettighetene til hårstrikken Kknekki, og i 2018 startet de å selge til utlandet.

Mye av veksten kan tilskrives Kknekki, og dets salg i markeder som Tyskland, Sverige, Danmark, Benelux og Frankrike. Nå står faktisk de europeiske markedene for hele 75 prosent av inntektene til Bon Dep – og med Haaland på laget skal de vokse enda mer i Europa.

Jeg er stolt av å gå inn på eiersiden i Bon Dep. Jeg har selv brukt Kknekki i flere år og det er verdens beste hårstrikk, kommenterer Erling Braut Haaland i en pressemelding.

ANNONSE

Sikter mot 200 millioner

Avtalen innebærer at Haaland blir minoritetsaksjonær i selskapet. I tillegg skal Bon Dep ha signert en avtale med det Stavangerbaserte investeringsselskapet Øgreid, som blir selskapets største investor.

Med nye investorer på plass skal Bon Dep doble omsetningen i løpet av fire til fem år gjennom salg til utenlandske markeder. Først venter lanseringen av Kknekki i Øst-Europa, Portugal og Hellas om kort tid.

Formålet med å få med Haaland på laget er først og fremst for å jobbe sammen for å skalere Kknekki videre i Europa og i resten av verden. Haaland og teamet hans har et langsiktig perspektiv som er helt avgjørende når vi skal utvikle Bon Dep videre i nye markeder.

Suksessen med Kknekki, også kalt verdens beste hårstrikk, har vist hva vi kan få til fra lille Norge, sier Vibeke Grønseth, gründer og daglig leder i Bon Dep.

Bon Dep selger produkter innen accessoirer til mer enn 40 land og til over 4000 ulike butikker. Øgreid er et familieeid investeringsselskap med en portefølje bestående av 14 SMB-selskaper, og med et fokus på å være en aktiv og langsiktig eier.

I 2022 ble Bon Dep kåret til årets Gaselle av DN. I dag skriver avisen at selskapet verdsettes til rundt en halv milliard kroner basert på lignende tidligere transaksjoner.

Et av Bon Deps mål skal være å bli markedsledende i bransjen, innen teknologi. Selskapet har investert i en rekke digitale distribusjonsplattformer og meddeler at de skal fortsette å investere i digitalisering for å kunne fortsette å være en smidig og liten organisasjon – samtidig som de jobber på veien mot målet om å bli verdensledende innen sitt felt.

Del artikkel: