Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk handelsbransje vil at Wish og Amazon tar større ansvar

Harald Andersen, direktør i Virke Handel.
therese.karlsrud.haugen

Har sendt krav til EU.

ANNONSE

Mens norske bedrifter må passe på at alle produkter er godkjente, følge forbrukerreguleringer og markedsføringslov, mener Virke at utenlandske netthandelsplattformer som Wish, Amazon, AliExpress og eBay florerer av selgere som bryter med regler innen for eksempel produktsikkerhet. Det opplyser E24.

LES OGSÅ: Nå blir det dyrere å handle hos Amazon

Blant de utenlandske netthandelplattformene er det vel gjennomgående dårlig overholdelse av loven, sier Harald Andersen, direktør i Virke Handel til E24.

I følge avisen forlanger Virke og de tre søsterorganisasjonene Svensk Handel, Dansk Erhverv og Finish Commerce Federation nå at nettgigantene begynner å følge EU-regler og har derfor sendt brev til EU-kommisjonen med en liste over forslag til kraftige innstramminger i forbindelse med årets revisjon av netthandelsdirektivet som skal oppdateres i 2020.

EU jobber samtidig med initiativet «Digital Services Act», som også vil bety ny lovgivning for plattformøkonomien.

"Dyreste landet å drive retail i"

Ettersom de utenlandske aktørene ikke eier produktene som selges selv stilles ikke de samme kravene til dem som til norsk handelsnæring. Dette mener Andersen at nettgigantene sparer millioner av kroner på.

På grunn av disse avgiftsmessige ulempene er Norge antageligvis EUs dyreste land å drive retail i, sier Andersen i Virke.

Del artikkel: