Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter søksmål - har inngått forlik

therese.karlsrud.haugen

"Godt fornøyd"

ANNONSE

Danmarks største leverandør av medisinsk utstyr, Mediq Danmark og nettbutikken Milrab, har inngått forlik. Dette etter at det danske selskapet gikk til søksmål mot nettbutikken, som de mente hadde solgt munnbind basert på falsk dokumentasjon, noe E24 var den første til å omtale.

Bakgrunnen for søksmålet var en bestilling av typen IIR-munnbind, som Mediq Danmark gjorde av Milrab for snart ett år siden.

Munnbindene ble levert med et testresultat fra amerikanske Nelson Laboratories, som skulle bekrefte at munnbindene fra Milrab levde opp til de strenge kravene som gjelder for kirurgiske munnbind. Men nye tester viste at munnbindene fra Milrab var blitt forfalsket av selskapets kinesiske leverandør.

Konklusjonen ble at munnbindene ikke kunne selges som typen IIR og det danske selskapet krevde å få både tilbakebetaling av 18,9 millioner danske kroner, tilsvarende 25,9 millioner norske kroner, samt heving av kjøpet.

Oppfylte norske krav

Nå er det klart at de samme munnbindene har blitt solgt til norsk politi og forsvar, som mener de oppfyller norske krav.  Munnbindene, som Milrab har solgt, tilfredsstiller Forsvarets testkriterier.

Munnbindene tilfredsstilte FFIs testkriterier, og oppfylte dermed de kravene norske myndigheter stilte, skriver Finn Magnus Torall, daglig leder i Milrab til Ehandel, i en mail.

De to partene inngikk forlik på fredag i forrige uke.

Milrab og Mediq har inngått forlik i saken og Milrab er godt fornøyd med utfallet, avslutter Torall.

Rettelse: Det stod tidligere i artikkelen at Mediq og Milrab skulle møtes i retten denne uken for å avgjøre om det danske selskapet skulle ha rett på tilbakebetaling. Milrab opplyser nå at de to partene inngikk forlik på fredag.

Del artikkel: