Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk nettbutikk selger gulltenner for flere hundre tusen

CTO Dennis Lars William Hagström og Forretningsutvikler William Maxwell Le-Normand fra Awe Custom.
Awe Custom
therese.karlsrud.haugen

Tar kunder fra lokale gullsmeder og tannleger.

ANNONSE

I februar i fjor kunne vi skrive om det nyetablerte selskapet Awe Custom - som selger custom smykker og gulltenner på nett. På tidspunktet hadde den norske nisjen vært et halvt år på markedet og nådd en omsetning på 300 000 kroner samt laget smykker for artistene Unge Ferrari, Arif og Tomine Harket.

Nå, ett år senere, er responsen fremdeles like god. Oslo-baserte Awe Custom kan meddele at folk reiser langt for og handle hos dem fremfor lokale gullsmeder.

Responsen er like god som før. Med kunnskap i lean innad i Awe Custom har vi fokusert på å optimalisere kundereisen. Dette kan vi se gjenspeiler seg på både i omsetning, besøkende og returnerende kunder. Vi har til og med kunder som kommer på besøk helt fra Kristiansand og Skien for å handle hos oss fremfor andre gullsmeder i deres lokale nærområdet, sier William Maxwell Le-Normand, forretningsutvikler og medgründer i Awe Custom, til Ehandel. 

I 2019 hadde selskapet en omsetningsvekst på 30 prosent. Det er likevel noe under målet deres på 750 000 til 1 million.

Vi ligger bak det ønskede målet, men vi stresser ikke av den grunn. Fokuset har som sagt ligget på kundereisen og optimalisering av hele Awe. Fremover kommer vi til å satse mer på markedsføring og få flere returnerende kunder som kommer til å gjøre mer med den saken. Vi har hatt en omsetningsøkning på 30% i 2019.

LES OGSÅ: Oslo Archives - første popup-butikk på nett

"Kan enkelt koste over to hundre tusen"

Selskapet produserer produktene sine selv sammen med et team av gullsmeder, hvor kundene selv velger hva de vil ha av gull og diamanter. Det er ikke umulig at et sett med såkalte "grillz" kan koste over 200 000 kroner, forteller Le-Normand.

Vi har et sett ute nå som ligger på 103 295 kr. Det settet består av 6 tenner oppe og 6 tenner nede i 14 karat gull med VVS diamanter. Dersom kunden ønsker høyere kvalitet på diamantene kunne dette enkelt kostet over to hundre tusen. Vi har også et gullkjede som ligger ute til 108 599 kr, og diamantarmbånd til 76 890 kr. Det som det går mest av er to tenner grillz i 14 karat, men vi har solgt overraskende mye av 1 til 2 tenner i diamanter.  

Konsultasjonen for gulltenner kan enten skje ved bestilt time hos Awe Custom i Oslo eller på nett. Da får kunden et "DIY-kit" ved bestilling og kan ta avtrykk hjemme, som de deretter må sende tilbake til nettbutikken. Gulltennene blir laget og sendt til kunden etter 5-7 uker.

Det er derfor ikke bare gullsmedene nettbutikken tar kunder fra. Henvendelser viser også at flere velger Awe Custom fremfor tannlegen og at markedet for gulltenner er større enn man skulle trodd.

Vi har ikke faste tall på hvor stort det er, men ser en stadig økning i markedet. Vi får også henvendelser av personer som synes tannlegen er for dyr, så da kommer de heller til oss. Vi ser også en økning av jenter som kjøper, samt nettbestillinger fra Nord Norge.

LES OGSÅ: Var uvitende om netthandel - nå står den for 50 % av omsetningen

Skal hente investorer til nytt prosjekt

Som for mange andre nettaktører ble november den beste måneden for Awe Custom i fjor, men vår og sommer er også en viktig periode for selskapet.

Vi har litt lenger leveringstid enn de fleste siden vil lager alle våre produkter fra bunn. Det er noe våre kunder er opplyst om, så november var den beste måneden i 2019 for oss. Det er mai, juni og juli, da folk ønsker å pynte seg til sommerferien, og November som er make it or break it for oss. 

Nå er selskapet i gang med neste steg som de vil fokusere på i år, men ønsker ikke å røpe for mye. 

Vi har kommet over en ny mulighet som vi ønsker å fokusere på i 2020. Det vil fortsatt være i et luksusmarked, men hvor vi da inkluderer teknologi i stor grad. Vi ser store utfordringer og problemer på det enkelte markedet som vi har løsningen på, men vi er nødt til å hente investorer til dette prosjektet. Utover det ønsker vi ikke å kommentere mer av dette foreløpig. 

Del artikkel: