Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk nettbutikk vokser i tøft babymarked: “Mål om å klare 20 millioner“

Cathrine, Raymond og Alexander Halvorsen i DressMyKid.
Foto: Henrik Sandvik, Sandefjord Næringsforening
therese.karlsrud.haugen

Fra innkjøpsavdelingen i Komplett til egen familiebedrift.

ANNONSE

Det som først startet med skinntøfler til baby og barn på hobbybasis har nå utviklet seg til å bli en godt etablert nettbutikk innen barne- og babyklesbransjen. Nå tar det Sandefjord-baserte selskapet DressMyKid.no sikte på å omsette for 20 millioner kroner neste år.

Initiativtakerne bak bedriften er ekteparet Raymond og Cathrine Halvorsen, som eier selskapet sammen med Raymonds bror Alexander Halvorsen og Cathrines søster Lise Marie Ellefsen. Siden 2016 har gründerne satset fullt på familiebedriften. Frem til dette tidspunktet jobbet Raymond med innkjøp hos Norges største nettbutikk - Komplett.

Drømmen har alltid vært å starte egen nettbutikk. Vi har tre barn og så at dette var et spennende marked å satse i. Med noen tusen skinntøfler, som først startet som en hobby, fant vi etterhvert ut at vi ville bygge videre med flere merker og produkter, forteller daglig leder Raymond Halvorsen, til Ehandel.

50 prosent vekst etter corona

I dag selger DressMyKid alt fra parkdresser og vårjakker til ullundertøy for de små, som har bidratt til en solid vekst de siste årene. Etter coronautbruddet har salget økt ytterligere og det skal ha blitt lange arbeidsdager for den lille bedriften, som nå består av tre fulltidsansatte og en deltidsansatt.

Raymond ansatte broren Alexander på heltid tidligere i år mens Lise Marie, som til vanlig studerer i Bergen, hjelper til når hun er hjemme i Sandefjord.

Under coronapandemien har vi opplevd 50 prosent vekst mot tilsvarende periode i fjor, så for vår del har vi kommet godt ut av det og bedre enn forventet. Det har blitt noen lange dager.

Nå har situasjonen begynt å stabilisere seg og flere kjøpesentre og fysiske butikker har dermed åpnet og gått tilbake til normale åpningstider igjen. Samtidig er barna tilbake på skole og barnehage. Det betyr likevel ikke at trykket hos DressMyKid har avtatt av den grunn.

Selv om vi er på vei tilbake til normalen er det fortsatt samme fart i nettbutikken og vi har nå revidert budsjettet til 12 millioner kroner for 2020 i stedet for 11 millioner kroner som først var prognosen, forteller Halvorsen.

"Kommet oss over kneika"

Helt siden oppstart har pilene pekt oppover for DressMyKid, men Raymond er nå glad for å ha kommet over den tøffe etableringsfasen.

Vi har hatt en fin reise og har nå kommet oss over den tøffe kneika i etableringsfasen. Vi har store ambisjoner fremover og har et hårete mål om å klare 20 millioner i 2021. Det betyr jo en kraftig vekst, men vi tror vi skal klare det og synes det er gøy å ha noe å strekke seg etter, sier han.

Planlegger dere å ekspandere?

Vi har kanskje planer om Sverige og Danmark etterhvert, men satser på å etablere oss godt i Norge først. Det er et stort marked innen barn- og babysegmentet her til lands. Barn sliter ut klærne og de vokser fort, som gjør at de må ha nye klær. Samtidig er det enkelt å handle på nett.

Til tross for et konkurranseutsatt marked med giganter som Jollyroom i spissen har DressMyKid klart å vokse med fire millioner kroner hvert år. I 2019 landet omsetningen på 8,4 millioner kroner.

Vi har noen tøffe konkurrenter på markedet, men prøver å tenke litt annerledes i form av personlig kundeservice med gode og raske tilbakemeldinger samt jobbe kreativt med markedsføring på sosiale medier. Disse småtingene har gjort at vi har lykkes med å få kunder til å komme tilbake til oss, selv uten de største markedsbudsjettene. Det er vi godt fornøyde med, avslutter Halvorsen.

Del artikkel: