Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk nettbutikkplattform med milliardpotensial - her er neste storsatsing

Tor Martin Olsen, gründer og daglig leder i Supporter.no.
therese.karlsrud.haugen

Lanserer løsning for artister og veldedige organisasjoner.

ANNONSE

Med et mål om å hjelpe lokale idrettslag med økte inntekter uten risiko lanserte entreprenør Tor Martin Olsen sin nettbutikkplattform Supporter.no i februar i fjor. Noen måneder senere hadde han allerede fått med seg 120 brukere og kjente idrettsprofiler som Magnus Moan og Mads Hansen på eiersiden. 

Nå har han rekruttert over 200 brukere til plattformen og Supporter har nylig inngått et samarbeid med Norges Idrettsforbund. Samarbeidet gjør at NIF nå skal tilby Supporter sin nettbutikkløsning til alle 11 000+ idrettslag i Norge helt gratis. Dersom bare 5 prosent av idrettslagene i Norge registrerer seg via NIF så vil dette utgjøre hele 600 nye brukere for Supporter.no.

LES OGSÅ: Norsk nettbutikkplattform skal hjelpe lokale idrettslag verden over

Denne løsningen er utviklet av noen som ikke kan å drive nettbutikk, for noen som ikke kan å drive nettbutikk. Tanken har derfor hele tiden vært å lage en plattform som er så brukervennlig som mulig. Løsningen vår skal være helt uten kostnad for våre brukere og med få klikk skal alle klare å sette opp sin egen nettbutikk og ikke minst begynne å tjene penger. Supporter står for alt av lagring, trykk og levering av supporterutstyret som ligger i nettbutikken, sier Tor Martin Olsen, til Ehandel.

Olsen forklarer at Supporter kun tjener penger hvis idrettslaget tjener penger. Da tar selskapet en andel på mellom 5 og 25 prosent av salget. 

Jeg har bygget bedriften på en forretningsmodell hvor vi aldri tar penger fra idretten, men kun betaler ut penger til den. Siden tjenesten er uten kostnad er terskelen for å prøve løsningen vår veldig lav, og samarbeidet med NIF bekrefter for oss at vi har truffet blink med nettbutikkløsningen vår!

Satser også på musikere og veldedighet

Det er imidlertid ikke bare idretten som skal nyte godt av nettbutikkplattformen. Under Olsens selskap Scale Development kommer det nå til å rulles ut flere plattformer i tiden fremover. I første omgang gjelder disse for musikere, veldedige organisasjoner og privatpersoner. 

Allerede om kort tid lanseres Musicmerch.shop, 4Charity.shop samt W4B.shop (webshop for beginners), som er en plattform for alle som vil begynne å selge på nett.

Vi ruller straks ut en plattform for artister, en for veldedighet og en for alle nybegynnere som vil sette opp en enkel nettbutikk. Det kan være både privatpersoner og bedrifter. Målet mitt har vært å lage en nettbutikkplattform hvor du kan opprette din egen nettbutikk med kun ett tastetrykk, og det har vi klart på webshop for beginners-løsningen vår. Der kan du lage nettbutikk bare ved å logge inn med Facebook, og da er nettbutikken klar hvor betalingsløsning og alt er ferdig integrert. Eneste man trenger å gjøre er å legge inn produktene sine så kan man begynne å selge umiddelbart.

En av de som har testet plattformen for musikere er den norske artisten Carina Dahl, som på sin første måned solgte merchandise for over 30 000 kroner. Med mål om å få inn over 100 artister i Skandinavia i løpet av 2020 forventer Musicmerch en omsetning på mellom 7,5 og 12 millioner allerede i 2021. 

Sverige og Danmark 

Olsen sin veldedighetsplattform har også fått invitasjon til et leverandørmedlemskap hos Norges Innsamlingsråd, som bistår en rekke norske organisasjoner og institusjoner som regelmessig jobber for å skaffe midler gjennom innsamlinger.

Plattformen vår er ekstremt skalerbar og kan brukes i en rekke bransjer. Allerede nå er Supporter.no verdsatt til 36,5 millioner kroner. Samtidig er målet for omsetning for denne plattformen alene på mellom 25-30 millioner neste år. Vi tar utgangspunkt i at vi får inn 600 brukere gjennom samarbeidet med NIF, hvor alle idrettslagene omsetter for 50 000 i gjennomsnitt per år. Alle andre brukere fra Sverige og Danmark kommer da i tillegg.

Nettbutikkløsningene Supporter og Musicmerch blir nemlig i juli også tilgjengelige i Sverige og Danmark. Med Norge inkludert innebærer dette et totalt marked på blant annet 40 000 idrettslag med over 7,2 millioner medlemmer og i overkant av 20 000 artister.

Responsen fra idrettslag, idrettsforbund i flere land og media har jo vært helt fantastisk positiv, så jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å nå målene som er satt for Supporter. Vi opplever den samme responsen på Musicmerch som nå starter fra “scratch”. Fordelen for Musicmerch er at vi allerede har et proof of concept i Supporter og ikke minst Carina som hadde kjempesuksess i sin første måned med løsningen vår.

Henter investorer til skaleringen

I forbindelse med utvidelsen vil vi også åpne for nye investorer både i Supporter.no men også i Musicmerch.shop. Nettbutikkplattformen er klar for internasjonal ekspandering, men vi har noen tanker om hva som kan hjelpe våre brukere med å skape økte inntekter, så derfor ønsker vi å hente inn ekstra kapital for å finansiere utvikling av nye funksjoner i løsningen vår.

Olsen har store ambisjoner og tenker også i fremtiden på å lansere tilsvarende plattformer for kunstnere, fotografer og influencere samt en “microstore”-tjeneste for bedrifter, hvor bedrifter kan få hjelp til å selge produkter på nett via private ambassadører.

Vi har skissene klar for en microstore-løsning hvor vi skal hjelpe bedrifter med økt salg via nett ved bruk av ambassadører/influencere. Tenk om du hadde 100 aktive nettbutikker og ambassadører som tilbød dine produkter til sine venner og følgere på sosiale medier, og du betalte kun provisjon på salg?, spør Olsen.

Eksempel på en bedrift kan for eksempel være en som tilbyr barnesenger. Bedriften lager da sin egen nettbutikk på vår plattform og fyller den med sine produkter. Deretter tilbyr de potensielle ambassadører som ønsker å selge barnesenger en egen nettbutikk hvor alt ambassadøren trenger å gjøre for å sette opp nettbutikken, er å logge inn med Facebook. Det vil være gratis for ambassadørene å lage nettbutikken samtidig som de tjener penger på alt salg. Bedriften vil da stå ansvarlig for lager og leveranse av produktene, som gjør at ambassadørene ikke sitter på noen risiko eller ekstra arbeid. På denne måten får både bedriften og ambassadøren en andel av salget, mens vi tar en liten cut på all omsetning som går gjennom plattformen, forklarer han.

Verdsettes til 80 millioner 

Olsen satser internasjonalt og planen er å ekspandere til land over hele verden, som USA, Tyskland, Spania, Frankrike og nå kanskje India.

Jeg har vært i dialog med noen fra India som kom med en idé om å bytte ut supporterutstyr med skoleuniformer. Da kan alle skoler som krever skoleuniform laste opp sin logo på skoleuniformene, foreldre kan da handle inn uniformene i skolens nettbutikk, og skolene tjener penger på alt salg. Alle bestillinger går da direkte til leverandører som trykker og sender produktene til kunden. Slik sitter skoler uten økonomisk risiko eller arbeid, men økte inntekter. Dette er det jo et ekstremt stort marked for i en rekke land, og vi har vært i dialog med leverandører i både Kina, England, Sør-Korea, Pakistan og Japan med flere. Plattformen til Scale Development er i tillegg til å kunne brukes i mange land også ekstremt skalerbart på bruksområder.

Halvannet år etter lansering av nettbutikkplattformen anslår gründeren en samlet verdi for de fire plattformene - Supporter, Musicmerch, 4Charity og webshop for beginners - på rundt 80 millioner kroner. For å utvikle plattformen har han brukt snart 2 år og i underkant av 2,5 millioner kroner. Fortsetter utviklingen i denne retningen kan plattformen til Scale Development vise seg å bli et nytt norsk milliardkonsept.

Del artikkel: