Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk robotselskap henter 85 millioner kroner

Foto: Halodi Robotics
therese.karlsrud.haugen

Autostore-gründer satser på nye roboter.

ANNONSE

Det norske robotselskapet Halodi Robotics, som vil levere robotteknologi til helsevesen, detaljhandel og forbrukermarkedet, har nå hentet 85 millioner kroner i en emisjon, noe Finansavisen var først til å omtale.

Her skal vindkraftmilliardær Lars Helge Helvig ha investert 20 millioner kroner gjennom selskapet sitt Valinor, mens Autostore-gründer Jakob Hatteland går inn med 10 millioner kroner. Inn på eiersiden kommer også Andenæsgruppen.

LES OGSÅ: Satser internasjonalt med norsk robot - investerer 8 millioner

Jeg er glad for å se at enda et norsk robotfirma tar steget inn i global kommersialisering, sier Jakob Hatteland, grunnlegger og styreleder i Jakob Hatteland Holding i en pressemelding, og legger til:

Jeg har store forventninger til Halodi Robotics-teamet og deres teknologi for å levere nyttige roboter til flere markeder i årene som kommer.

Halodi Robotics har kontorer i Moss, Oslo, Montreal og California med 28 ansatte. Finansieringen skal gå til å utvide teamet samt utvikle og ferdigstille neste generasjons robotplattform.

Jeg er veldig fornøyd med den innsamlede kapitalen og kvaliteten på investorene vi har landet i finansieringsrunden, sier Stein Erik Maurice, Chief Operating Officer i Halodi Robotics.

Del artikkel: