Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk Spar-butikk i historisk satsing – blir den første i verden: "Dette er stort"

Fra venstre: Øystein Eriksen, prosjektleder i Kjøpmannshuset, Einar Uvsløkk, CDO i Liberty Now, Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now og Irene Haugen Gaustad, butikksjef for Spar Atrå. // Foto: Patrick Hansen
"Handler om å trygge arbeidsplassene".
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Dagligvarekjeden Spar ble grunnlagt allerede i 1932 og har over 12 000 butikker spredt over hele Europa. Nå gjør kjeden, som i Norge er en del av Norgesgruppen ASA, en ny spennende satsning på norsk mark.

15. mars åpner Spar Atrå som verdens første høyteknologiske og delvis selvbetjente Spar-butikk.

ANNONSE

Dette er stort. Vi har butikker i 48 land, og nå er tiden inne for å ta det første steget med å implementere teknologien i Spar. Vi har høstet gode erfaringer fra delvis selvbetjente butikker i Joker og Nærbutikken, og nå gleder vi oss over at kundene til Spar Atrå fremover kan handle når det passer for dem. I tillegg får de ansatte frigjort tid til andre oppgaver i butikken, sier Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset Norge AS.

"Det er moro"

Butikken i bygda Atrå i Tinn blir ikke bare den første høyteknologiske Spar-butikken i Norge, men ifølge Spar-kjeden over hele verden.

Satsingen skjer i samarbeid med teknologiselskapet Liberty Now som er spesialister på robotisering og digitalisering av handel for dagligvarebransjen.

Kundene synes det er moro, og alle har troen på at dette er veien å gå. Dette handler om å trygge arbeidsplassene. Vi går ikke ned på bemanningen, men nå får vi bedre tid til andre oppgaver i butikken. Personalet her er veldig positive til overgangen, og det har vært viktig for meg, sier butikksjef Irene Haugen Gaustad.

Del artikkel: