Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk start-up får internasjonal oppmerksomhet: “Vi tør å tenke nytt“

Morten Pharo Halle, grunnlegger av Nuet Aquavit.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vi blir helt klart lagt merke til"

ANNONSE

Norske Nuet Aquavit vil ta akevitten globalt og skape et produkt som handler om mer enn kun sprit - et skandinavisk øyeblikk på flaske, som de sier selv.

Til tross for en litt forsinket start grunnet coronaviruset, er selskapet godt i gang med salget og markedsføringen av den cocktail-vennlige akevitten.

Vi blir helt klart lagt merke til, både i Norge og utenfor landegrensene. Det bunner nok ut i at vi har et produkt som er veldig unikt, på godt og vondt. Vi faller gjerne litt mellom to stoler, da mellom akevitt og gin, selv om vi egentlig «bare» er en veldig nyskapende akevitt. De fleste av oss i Nuet har jo ingen bakgrunn innen spritbransjen, så vi tør å tenke nytt der mange andre har falt inn i visse rutiner. Så vi får en god del oppmerksomhet for at vi har utviklet en akevitt som gjør seg veldig godt i en haug med cocktails, og gjerne som en gin-erstatning i alt fra martinier til Negroni, forteller Morten Pharo Halle, gründer av Nuet Aquavit, til Ehandel.

Halle startet selskapet i 2018 sammen med Benjamin Lee, Johannes Dyhre Larsen og Martin Andersson Egenæss. Nå høster gründer-gjengen ros både nasjonalt og internasjonalt.

Produktet vårt har fått utrolig god omtale fra alt fra restauranter med Michelin-stjerne til koselige serveringssteder i den norske fjellheimen. Vi har et produkt som er utrolig unikt i så måte, sier Halle.

I mai hadde gründerne et mål om å produsere 5000 liter akevitt i løpet av det første året. I følge Halle ligger de foran skjema, og han håper det fortsetter i riktig retning.

Vi har lansert vår signaturdrink Nuet Lemonade Spritz på så å si alle skidestinasjoner i Norge, da det er en frisk og fin drink som kan nytes året rundt. Dette har ført til et veldig bra momentum, og det i kombinasjon med den gode tilbakemeldingen vi har fått fra noen av de bartenderne og kokkene i Norge, ligger vi bra an, forteller Halle.

Ønsker å formidle Skandinavia

Gjennom ulike medier ønsker Nuet Aquavit å formidle den skandinaviske livsstilen, og siden sist har selskapet utvidet med flere ansatte for å kunne utvikle tilbudet på nett slik de ønsker.

Dette er viktig for oss, da vi gjerne vil formidle alt som er Skandinavia, og dette gjøres best gjennom bruk av en kombinasjon av medier. Vi har utrolig flinke folk på teamet, som tar fantastiske bilder, lager utrolig bra filmer, og som skriver veldig godt. Dette er folk som brenner for vår misjon om å dele skandinaviske øyeblikk med folk verden over, og det synes i produktet, sier Halle.

I nettbutikken deres finner vi blant annet historier om norske surfeparadis, det norske, danske og svenske kjøkken, samt ulike drink-oppskrifter. Selv sier Halle at deres akevitt aldri vil nå til topps i en akevittkonkurranse, men at de høster mye skryt fra fagfolk og konsumenter.

Vi har tidligere ikke gjort stort på salgs- og markedsføringssiden, men dette er noe vi har fokusert mer på i det siste, og det har gått ekstremt bra, spesielt med tanke på hvor utrolig utfordrende det er for bar- og restaurantbransjen om dagen. Så jeg må si jeg er ekstremt happy med de framskrittene vi har gjort, sier Halle.

Akevitt er et juleprodukt her til lands, og omtrent 80 prosent av all akevitt solgt i Norge selges i november- og desembermåned. Nuet Aquavit ønsker å endre på dette, og håper flere vil kunne se produktets potensiale også ellers i året.

Vi vil vise at man kan nyte akevitt året rundt, hele verden over, og det er vi på god vei til å gjøre gjennom å tenke annerledes enn de store etablerte spillerene, avslutter Halle.

Del artikkel: