Norsk teknologiselskap inntar tysk convenience: ”Enormt marked”

Første steg i en europeisk ekspansjon.

Det norske gründerselskapet Fygi Technologies har inngått en partnerskapsavtale med tyske Marketing und Convenience Shop System GmbH (MCS) og sikrer seg dermed innpass i det enorme tyske convenience-markedet. Med sin Scan Pay Go-løsning skal tysk retail få et løft innen selvbetjente, kontaktløse betalingsløsninger.

MCS er en sammenslutning av matgrossister som forsyner 12 500 butikker over hele Tyskland. Avtalen som nå er i havn skal dessuten være det første av flere steg mot en internasjonal ekspansjon i Europa.

Annonse

Avtalen gir oss den best tenkelige partneren i dette enorme markedet, hvor mobile selvbetjeningsløsninger fortsatt bare er i støpeskjeen, sier Amund Skaaden, daglig leder i Fygi Technologies, i en pressemelding.

Videre forteller Skaaden at digitaliseringsgraden i tradisjonell retail har vært lav i Tyskland.

Den tyske dagligvarehandelen fikk seg en brå oppvåkning under pandemien, og endrer seg raskt om dagen. I Fygi ønsker vi å være pådrivere i arbeidet med å skape moderne og friksjonsfrie handleopplevelser.

Store ambisjoner

Det er den tyske butikken Utz som blir først ut i å teste selskapets mobile selvbetjening. Erfaringene gjort vil sørge for at man kan tilpasse løsningen enda bedre til det tyske markedet, etter at løsningen rulles ut allerede i julimåned.

Tidligere i år lukket Fygi Technologies en emisjon på 14,5 millioner kroner, hvorav pengene blant annet skal brukes til å satse videre i Europa. Etter Tyskland skal både Storbritannia, Polen og Nederland ligge for tur.

Dette er bare det første steget. Vi har en ambisjon om å rulle ut Scan Pay Go i flere europeiske markeder, men først må vi styrke kapasiteten for å utnytte markedsmulighetene som nå åpner seg i Tyskland, sier Skaaden.

Fygi Technologies ble etablert i 2018 og har i dag 14 ansatte fordelt på kontorer i Norge, Sverige, Polen og Tyskland. Selskapet har hovedkontorer i Moss, og eies av Lippert AS, Kenneth Kristiansen, AS Kapitalgrøde, Venditio & Co AS samt øvrige aksjonærer.

Selskapets løsning er i dag pilotert hos Europris, Mester Grønn og Follestad i Norge.

Annonse

LES OGSÅ: Rigger seg for vekst med nytt styre: "Dette er fremtidens detaljhandel"

LES OGSÅ: Europris lanserer selvbetjening: "Blir en spennende test"

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!