Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk ullbutikk tar sikte på 100 millioner med ny daglig leder

John Are Lindstad, daglig leder og eier Gunn Anne Vinje Lyngstad i Lanullva.
Foto: Lanullva
therese.karlsrud.haugen

"Målet er å doble omsetningen"

ANNONSE

Ullmerkeleverandøren Lanullva ble først startet i 1994 av Brit Vinje Lyngstad, som ved hjelp av en unik strikkemetode sørget for at ektemannen ikke skulle fryse under skogs- og gårdsarbeidet. I 2006 tok datteren Gunn Anne Vinje Lyngstad over driften ettersom hun så et stort behov for varmregulerende og funksjonelle ullplagg til hverdagsbruk.

Lanullva, som holder til i Møre og Romsdal, har i dag 22 ansatte og er kåret til Gasellebedrift flere ganger. I dag har selskapet nettbutikk samt konsept-butikker i Lyngstad, Røros, Hamar, Trondheim og etterhvert også Tromsø og Oslo.

I 2019 landet omsetningen på 64 millioner kroner, men vekstambisjonene er langt høyere.

Målet er å doble omsetningen og innen tre år omsette for over 100 millioner kroner, sier gründer og eier Gunn Anne Vinje Lyngstad, i en pressemelding.

Knyttet til selskapets vekstmål har John Are Lindstad blitt ansatt til å ta over rollen som daglig leder. Han har blant annet ledererfaring Fjällrävens europasatsning, Sport1 og Brandstad, og var senest administrerende direktør i fiskekrokfirmaet O. Mustad & søn AS.

Lanullva er en kjent og tydelig merkevare som det er spennende å overta ledelsen for. Lanullva opererer i et tøft marked, men har flere fordeler. For det første eier vi hele verdikjeden og er dermed ikke avhengig av de store kles- og sportskjedene. For det andre har vi gode systemer både for konseptbutikker og nettsalg, og vi selger miljøvennlige produkter av høy kvalitet, sier Lindstad.

Vinje Lyngstad, som har vært daglig leder frem til nå, vil fortsette i andre roller og blant annet jobbe med Lanullvas bærekraftsatsing.

Vi skal fortsette å lage gode produkter til kundene, samtidig som vi videreutvikler produktene våre. I tiden framover skal vi bli enda mer synlige gjennom å øke antallet konseptbutikker, samtidig som nettbutikken vår skal vokse. Vi tror på en kombinasjon av sterk netthandel og fysiske butikker, sier John Are Lindstad.

Del artikkel: