Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske Inzpero satser globalt - allerede godt etablert i Europa

Frank Keller, Abigail Panganiban og Svein Malmedal i Inzpero.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Gründer-trioen vil ekspandere og satse globalt med markedsplassen for kunst.

ANNONSE

Norske Inzpero har siden etablering i 2019 skapt en digital markedsplass for lokale, nyoppstartede kunstnere. Foreløpig er kunstmarkedsplassen lansert i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Østerrike, men videre ekspansjoner vil skje i høst og gründer-trioen tar sikte på å bli en global aktør.

Billedkunst i det lave prissegmentet er i dag stort sett bare tilgjengelig gjennom standardiserte plakater fra Ikea eller lignende. Alternativt har man etablerte gallerier og kunsthandlere. Det finnes ingen fullverdig digital markedsplass der man kan orientere seg og kjøpe kunst fra uetablerte norske og skandinaviske kunstnere, skriver Inzpero i en pressemelding.

Daglig leder og gründer av Inzpero, Frank Keller, har mange års erfaring fra Schibsted, Letsdeal.no og Styletime.no. Med seg på laget har han gründerne Svein Malmedal og Abigail Panganiban. Både Malmedal og Panganiban har erfaring fra blant annet forsikringsbransjen hvor de begge er grunnleggere av Frende Forsikring på Sunnmøre.

Markedsplassen har siden starten i 2019 fått god respons fra både kunder og selgerne av kunst. Keller forteller at de har brukt mye tid på å teste markedet samt etablere gode distribusjonsløsninger.

Markedet har respondert enormt bra på rimelige reproduksjoner av kunsten. Men like gledelig er det å se at flere av våre kunstnere samtidig øker salget av sine originale bilder som en direkte følge av markedsføringen de får gjennom Inzpero, sier Keller.

Inzpero tilbyr også lokalt oversatte nettsider samt lokalt tilpassede betalings- og logistikkløsninger, slik at det er enklere for kunstnerne å selge og markedsføre kunsten sin på en enkel måte til et internasjonalt marked. I løpet av høsten skal Inzpero lansere i flere markeder, og på sikt ønsker de å bli en global aktør, forteller den daglige lederen, Keller.

Del artikkel: