Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske menn handler til Valentine: ”Salget går svært bra om dagen”

iStock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Menns nettkjøp øker spesielt denne helgen.

ANNONSE

Nærmere 40 prosent av norske menn i forhold planlegger å gjøre ekstra stas på partneren sin denne helgen. En undersøkelse fra Klarna viser at menn kjøper mer blomster, erotikk og smykker til Valentinsdagen.

Spesielt i uken før Valentinsdagen, men også på selve dagen så vi i fjor en klar tendens til at menn merkbart økte sine kjøp innenfor typiske gavekategorier som blomster, smykker og accessoires og erotiske produkter. Med pandemien og den generelt kraftige økningen innenfor netthandel er det ingenting som tyder på at dette endrer seg i år, sier Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge, i en pressemelding.

Samtidig som menn forbereder Valentinsgaver til partneren sin er det langt færre kvinner som gjør det samme. Undersøkelsen viser at den tilsvarende andelen blant kvinner er 20 prosent.

LES OGSÅ: Helthjem og Morgenlevering rundet halvannen milliard: "Enorm vekst"

"I siste liten"

Det er flest i aldersgruppen 18 til 25 år som planlegger en gave til partneren sin denne helgen, og færrest i gruppen over 60 år. Elvestad sier at menns innkjøp innen de typiske gavekategoriene øker markant i uken før og på selve Valentinsdagen, sammenlignet med en gjennomsnittsuke ellers i året.

Det er enkelte perioder gjennom året hvor menn øker sin andel av handelen innenfor klassiske gavekategorier, spesielt til kvinner. Sist så vi det i de siste ukene før jul. Før Valentines er ikke økningen like stor, men fremdeles veldig synlig, sier Elvestad.

Den globale kjærlighetsdagen merkes spesielt hos blomsterforhandlerne. I fjor økte nettsalget av blomster kraftig, og unge menns kjøp av blomster økte med hele 230 prosent.

Salget går svært bra om dagen og er allerede nå langt over fjoråret i Norge. Foruten Valentinsdagen er det også morsdag på søndag. Dette gjør at salget blir ekstra høyt inn mot denne dagen, sier communication manager i Euroflorist Scandinavia, Helene Adler, i pressemeldingen.

Del artikkel: