Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Northug øker med 60 prosent – beste resultat siden start

Foto: Brand Assist/Rasmus Kongsøre
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Forbedret resultatet med mer enn 6 millioner kroner.

ANNONSE

Selskapet Brand Assist står bak merkevaren Northug. De runder nå av fjoråret med sterk inntektsvekst på over 60 prosent samt selskapet beste resultat noensinne. Resultatet er nemlig et overskudd på 1,2 millioner kroner, fra en omsetning på 31,5 millioner kroner i 2021.

Tidligere i år satte man inn støtet på nettbutikken Northug.com, og det skal ifølge daglig leder i Brand Assist, Jon Inge Gullikstad, være hovedsakelig sportsbriller som driver salget i godt selskap med kleskolleksjonen som driver økt eksponering i markedet.

De gode resultatene er et resultat av at vi har jobbet smart, og på at vi begynner å treffe bra i mellomsegmentet i kategoriene vi opererer i. Det krever både tid og ressurser å bygge merkevare, men føler nå at vi får betalt for investeringene, sier Gullikstad i en pressemelding.

Nettbutikken har vært i drift siden 2019. I 2020 endte resultatet på negative -4,9 millioner kroner, og fjorårets resultater er en sterk forbedring. De siste to årene med pandemi skal ha vært avgjørende for det negative resultatet med økte frakt- og råvarepriser, men nå ser selskapet altså ut til å ha snudd skuta.

I dagens omskiftelige situasjon i verden er det selvsagt noe usikkerhet knyttet til hvordan ting vil utvikle seg. Vi mener uansett at vi nå har en godt posisjonert merkevare, og at vi som selskap er godt rustet til å håndtere eventuelle uforutsette forhold, sier Gullikstad.

LES OGSÅ: Northugs e-handelsrykk – setter inn støtet med nyrekruttert nettsjef

Det er Gullikstad, Frank Solli og Petter Northug som eier selskapet Brand Assist. De siste årene skal Northug selv ha inntatt en mer aktiv rolle i selskapet, hvor han er med på utviklingen av både produkter og merkevare.

Å bygge merkevare er et langsiktig prosjekt. Vi har et solid team med bred og kompletterende kompetanse. Det gir oss alle forutsetninger for videre vekst. For egen del har jeg selvsagt med meg erfaringen som toppidrettsutøver, og har ganske klare meninger om eksempelvis funksjon og tekniske løsninger. Og selvsagt også merkevaren, sier Northug.

Del artikkel: