Nortura utsatt for dataangrep – stenger alle IT-systemer

Prioriterer sikring av data.

I en pressemelding på sine nettsider opplyser Nortura at selskapet er utsatt for et dataangrep. Saken ble først omtalt av VG.

Vi har derfor besluttet å stenge ned våre IT-systemer og fjerne internettilgangen på våre lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner, skriver selskapet.

Annonse

Hendelsen skal være varslet til politiet, og første konsekvens er at aktiviteten ved flere av selskapets fabrikker og ekspedisjoner er redusert inntil videre.

Vi arbeider nå med å få en fullstendig oversikt over situasjonen og omfanget, samt legge planer for å håndtere konsekvensene av den oppståtte situasjonen. Prioriteten er sikring av data og stabilisering av systemene, skriver Nortura videre.

Det opplyses at en oppdatering vil komme senere. Tidligere i år var Ehandel i kontakt med teknisk sjef hos IT-leverandøren Global Connect, Mikael Westerlund. Han mener blant annet at så fort digitale løsninger er avgjørende for en virksomhet, er virksomheten et potensielt offer for hackere.

Jeg er overrasket over at vi ikke ser mer av dette. Det hender på daglig basis på bred front, men det skjer i det stille. Forskjellen er når det handler om store varemerker, som ofte blir tvunget til å uttale seg om saken i media, fortalte Westerlund til Ehandel, kort tid etter at Bauhaus ble utsatt for dataangrep i sommer.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!