Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norway Designs til nye lokaler – ”en enorm jobb”

Runa Boman, daglig leder i Norway Designs.
Foto: Einar Aslaksen
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nye lokaler, nye muligheter.

ANNONSE

På grunn av en totalrenovering i Stortingsgaten 28 må Norway Designs og en rekke andre leietakere flytte ut. Her så Runa Boman, daglig leder i Norway Designs, muligheter å utnytte. Med ny leiekontrakt signert på Lille Grensen 7, står butikken nå klar for å ta i mot alle gamle kunder, men forhåpentligvis også mange nye kunder i deres splitter nye lokale.

I Lille Grensen 7 vil større deler av butikken være synlig for forbipasserende, og med nærheten til handlegaten Karl Johan kan man håpe på at langt flere stikker nesen inn døra i tiden fremover. Nå er selskapet nyinnflyttet, og Boman forteller om prosessen.

Siden juni i 2021 har vi visst at vi skulle til Lille Grensen 7 i mars i år. Fra da av har vi systematisk ryddet, kastet, avsluttet noen varegrupper og planlagt flyttingen. Vi har flyttet hver eneste vare selv, og det er omtrent 90 000 artikler, så det har vært en enorm jobb, forteller Boman.

Med god hjelp fra interiørarkitekter i studioet Parallell er drømmebutikken nå skapt.

Det har vært intensivt, gøy, frustrerende og til tider litt vel spennende. Men, vi kom i mål!

LES OGSÅ: Økte nettsalget med 230 prosent: "Langt over hva vi hadde forestilt oss"

Større fokus på nettbutikken

Norway Designs er en av dem som merket pandemiens ringvirkninger svært godt. Grunnet flere nedstengninger måtte butikken lukke dørene, gang på gang – men her ble altså nettbutikken redningen.

Et halvt år etter første nedstengning i mars 2020 hadde nettsalget deres økt med hele 230 prosent. Nettbutikken har senere fått økt fokus og andelen salg på nett vokser med tiden.

Nettbutikken var redningen vår da vi ikke fikk lov til å ha åpen butikk, og den har økt jevnt og trutt gjennom hele pandemien. Salget på nett i 2021 økte med 31 prosent fra 2020, og det er vi godt fornøyd med, sier Boman.

I 2022 skal både den nye butikken etableres – men også det å opprettholde omsetningen på nett vil være viktig dette året.

Den er en viktig informasjonskilde for kundene våre, og vi ser ofte at de har orientert seg der først, før de kommer til vår fysiske butikk.

LES OGSÅ: Oslo sentrum etter krisen – slik overlever de lokale butikkene

Del artikkel: