Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Nowaste Logistics dobler effektiviteten med fleksible automatiserte løsninger skreddersydd for tredjepartslogistikk.

Nordens ledende leverandør av tredjepartslogistikk (3PL), Nowaste Logistics, som implementerer innovative automatiseringsløsninger av høy kvalitet for sine kunder, ga Kardex i oppdrag å lage en skreddersydd løsning for en ny stor netthandel kunde.

Kardex brukte en kombinasjon av vertikale lagerautomater og Kardex Colour Pick System for å gjøre Nowaste Logistics i stand til å doble effektiviteten, spare plass og oppnå høy produktivitet. Dette har resultert i en rask ROI for Nowaste.

Nowaste Logistics, en 3PL-leverandør med base i Helsingborg i Sverige, er et datterselskap av Everfresh AB, som er en del av Dole Plc, verdens største aktør innen fersk frukt og grønnsaker, med en omsetning på over 10 milliarder euro. Nowaste Logistics har kontinuerlig investert i å utvikle innovative løsninger og har oppnådd global suksess i flere segmenter, blant annet e-handel, produksjon, detaljhandel, mote og mat og drikke.

Nowaste Logistics sto overfor en vanlig utfordring for 3PL-leverandører: å håndtere ulike kundeporteføljer og samtidig tilby effektive løsninger som dekker spesifikke behov. Selskapet var på utkikk etter en automatiseringsløsning av høy kvalitet til en ny kunde, en nordisk markedsleder innen netthandel av hobbymaterialer. Nowaste hadde behov for å lagre rundt 20 000 SKU i ulike størrelser, minimere fotavtrykket, sikre høy ytelse og skape en fleksibel drift.

Skreddersydde løsninger for spesifikke kundebehov

Etter å ha analysert behovene nøye, utviklet Kardex-teamet en skreddersydd løsning: en blanding av 6 Kardex Megamats og 3 Kardex Shuttles sammen med programvareløsningen Kardex Power Pick System, som inkluderte plukkstrategien Kardex Color Pick System. Ni måneder etter den første implementeringen la Nowaste Logistics til ytterligere fire Kardex Megamats på grunn av økt ordrevolum. Den skalerbare og modulære løsningen kan enkelt utvides under drift.
Nowaste Logistics administrerer den daglige driften, inkludert ordreinngang og plukking, i den automatiserte Kardex-sonen, som ligger ved siden av pakkestasjonen. Kardex Megamats brukes til små og mellomstore varer i samme høyde, mens Kardex Shuttles brukes til fleksibel lagring av svært små til store varer, for eksempel stoffruller. Begge løsningene gir høy lagringstetthet og redusert gulvplass, samtidig som produktiviteten øker.

 

Kardex Colour Pick System er hjertet i systemet og integreres sømløst med Nowaste Logistics' WMS-system. Plukkstrategien kombinerer innkommende ordrer, utgående ordrer, batchplukk og ‘one-line’ ordrer samtidig. Systemet gjør Nowaste i stand til å utføre raskt og nøyaktig ordreplukk med inngående prosesser som dobler antallet ordrelinjer sammenlignet med vanlige statiske hyller. Det muliggjør opptil 2000 plukk i timen i rushtiden. Nowaste Logistics kan nå skalere opp antall operatører basert på volumendringer. Løsningen reduserer også gangavstandene og gir et ergonomisk arbeidsmiljø.

"Når vi sammenligner effektiviteten i den automatiserte Kardex-sonen med den manuelle sonen, ser vi at Kardex-sonen har doblet effektiviteten. Takket være Kardex-løsningene har vi redusert fotavtrykket betydelig og økt produktiviteten." Bilal Charif, Nowaste Logistics, Business Architect

Se hvordan Nowaste Logstics fordobelt effektiviteten i denne videoen 

 


Om Kardex
Kardex er en ledende leverandør av intralogistikkløsninger med automatiserte systemer for lagring, henting og håndtering av varer.

Fra prosjektanalyse til realisering og service hjelper Kardex kundene med å forbedre ytelsen hele veien. Med tre egne produksjonsanlegg i Tyskland og ett i Nord-Amerika leverer Kardex løsninger av høy kvalitet. For å opprettholde og styrke sin konkurransedyktige posisjon innen teknologisk innovasjon og fremragende kundelojalitet investerer Kardex i forskning og utvikling, forsyningskjeden, utvidelse av serviceorganisasjonen og i ny teknologi gjennom oppkjøp. Kardex samarbeider aktivt med globale ledere som deler de samme verdiene og dermed bidrar til å øke porteføljen til Kardex’ løsninger, som blant annet AutoStore, Rocket Solution, Robomotive, Intertex og Sumobox.

Les mer om Kardex her

Del artikkel: