Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå slås de svenske gigantene sammen – skal ta over Norden

Fredrik Norberg, Cdons nye adm. direktør.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nå står det klart.

ANNONSE

I februar delte Cdon, i forbindelse med offentliggjøringen av sin fjerde kvartalsrapport for 2022, nyheten om at de ville kjøpe opp konkurrenten Fyndiq.

Nå er sammenslåingen ferdigstilt og de to selskapene har som mål å bli den ledende markedsplassen i Norden. Cdon kjøper Fyndiq med en prislapp på 735 millioner svenske kroner, som betales med nye Cdon-aksjer tilsvarende 40,3 prosent av aksjene og 39 prosent av stemmene i Cdon.

Fredrik Norberg, gründer og tidligere administrerende direktør i Fyndiq, tar over som administrerende direktør i Cdon og skal sammen med nye nøkkelansatte ha fått drøyt 7,1 millioner kroner kontant som en del av kjøpesummen.

Fyndiq-teamet og jeg er stolte over å være en del av et nytt, sterkere selskap etter sammenslåingen med Cdon. Et strategisk grep som vil gi oss ressursene for å ytterligere kunne utvikle vår virksomhet og tilføre en større verdi til våre kunder, sa Fredrik Norberg da nyheten ble sluppet i februar.

Største eiere i det nye selskapet blir Adam Wyden, som står bak ADW, med 17 prosent mens Rite Ventures blir nest største eier med 15 prosent. Styreleder i H&M, Karl-Johan Persson, tidligere største eier i Fyndiq, vil sitte på drøye 6 prosent av eierskapet.

Fyndiq gikk live i Norge i fjor sommer. Norberg uttalte i et intervju med Ehandel at markedsplassen har store forventninger til det norske markedet, et marked han generelt mener fungerer svært godt for svenske e-handlere.

Del artikkel: