NXT Nordic lokket 1000 deltakere etter treårig opphold: “En suksess”

Planlegger allerede et enda større NXT Nordic 2023.

It's a wrap! NXT Nordic 2022 fylte Oslo Spektrum tirsdag 11.oktober – og vi har rukket å lande etter en hektisk dag fylt med masse nettverking, lærerike foredrag og samtaler, og ikke minst småprat og mingling med "alle" man har mailet med de siste årene.

Årets konferanse var preget av et publikum som virket å ha gledet seg enormt til å treffe sine bransjekolleger. Med totalt tre scener i år var det løpende program hele dagen fra frokost til happy hour, og med Vegard Harm og Christine Dancke som verter ble publikum loset gjennom dagen med et smil om munnen.

Annonse

Man merker tydelig at folk har savnet NXT Nordic. At vi i år ble nærmere 1 000 deltagere er virkelig en suksess etter at vi har vært nødt til å flytte eventet et flertall ganger under pandemien, sier Niclas Albäck, COO og partneransvarlig i Ehandel.

Konferansen har nemlig vært flyttet hele tre ganger de siste to årene og publikum har måttet være tålmodige. Tilbakemeldingene for tirsdagens innhold har dog vært upåklagelige og det er tydelig at temaet, Gen Z – The Future of Commerce, var verdsatt.

Årets tema var virkelig betimelig og det så ut til å bli satt pris på av alle deltakerne. Vi har fått mye positiv feedback på innholdet på alle våre ulike scener og ikke minst for våre to verter Vegard Harm og Christine Dancke som knyttet sammen temaet på best mulig måte.

Vi kan nå slå fast at alt dette samlet var nøkkelen for å lykkes med å få så mange besøkende til årets NXT Nordic, og for å lykkes med å samle e-handelsbransjen i Norge på nytt etter så mange år. Nå, etter en velfortjent pause, skal vi gå tilbake til tegnebrettet for å begynne å planlegge et enda større NXT Nordic 2023.

På hovedscenen samlet publikum seg for å lære mer om den neste generasjonen forbrukere. Ole Petter Nyhaug, som dessverre ikke kunne være til stede fysisk grunnet et visst virus, startet dagen fra storskjermen hvor han peket på de største forbrukertrendene frem mot 2025 i Skandinavia.

Noe av det vi tok med oss var at nye vaner fra pandemien fører til at forbrukerne tilbringer mer tid hjemme, og gjerne søker trygghet lokalt ved å velge kjente merkevarer og butikker å handle fra.

Pitch, Metaverse og Liveshopping

Straks programmet på hovedscenen var over startet showet på Ehandel Stage og Small Stage. Her var det gjennom dagen samtaler om sirkulære e-handelsløsninger, bærekraftige influenserbyråer, kryptovaluta og NFT-er, som samlet publikum i messeområdet.

På Small Stage var det innspilling av podkast med Urban Lindstedt, blant andre gjestet av Anna Björkeryd fra Streamify og Kaja Brændengen, konseptutviklingssjef i ELLE Norge, som diskuterte live shopping. Dette var gjennom hele dagen en naturlig samlingsplass for å knytte nye bekjentskaper.

Annonse

Senere på ettermiddagen var det dags for pitch. Flere selskaper fra Norge og Sverige pitchet sine konsepter til Ole Martin Evensmo, som gründet NXT i sin tid og i dag eier og driver Springboard Martech, investoren Christopher Obereder og Johan Svensson på vegne av Ehandel Growth. Av totalt åtte selskaper var det Stackby.me som stakk av med seieren.

Siste del på hovedscenen ble avsluttet med Nina K. Hareide-Larsen fra Meta Norway. Hun tok oss med på Metas tanker rundt hvordan Metaverse kan bli seendes ut i fremtiden – og påpekte at det er opp til hele bransjen å være med å skape den virtuelle verden slik vi ønsker at den skal bli.

Alt i alt ser vi tilbake på en vellykket konferanse og gleder oss allerede til å finne ut av What's NXT i 2023!

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!