Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny app skal gi poeng for klimavennlige handlinger

Foto: Istock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Går av som Norgessjef i Dreams for å satse på nytt prosjekt.

ANNONSE

Norgessjef i Dreams satser på nytt og skal gjøre det enklere for nordmenn å leve klimavennlig, melder Shifter. Øystein W. Høie skal nå lage et fordelsprogram for å handle mer miljøvennlig - en guide til hva som er gode klimavalg.

Med seg på laget har han Claes W. Halvorsen, Michael Blikk og Martin Ruzicka. Sammen jobber de med startup-prosjektet Fauna, for å skape reelle endringer i norske forbrukeres atferd.

Jeg har vært bekymret for klimaendringene lenge. Da jeg fikk en datter begynte jeg å bruke mer og mer tid på å tenke gjennom hva slags fremtid hun skulle ha, og hva vi gjør med planeten. Jeg følte at jeg måtte bidra med noe, sier Høie til Shifter.

LES OGSÅ: Lanserer veiledning om bærekraftsmarkedsføring

Den nye appen skal gi bonuspoeng til de som handler miljøvennlig, for eksempel ved å velge tog fremfor fly, kjøper vegetar fremfor kjøtt, eller ved å ta miljøvennlige grep som å isolere boligen sin.

Mens andre bonusprogrammer som Eurobonus eller Trumf belønner folk for å handle mer, belønner vi dem for å ta grønnere valg, sier Høie.

Fauna skal samarbeide med flere miljøvennlige organisasjoner samt eksperter på beregninger av utslipp, og 10 prosent av alle bonuspoeng som samles opp skal gå til Regnskogfondet og til Plan. Høie forteller at over 5000 personer allerede har satt seg opp på venteliste til appen.

LES OGSÅ: Norsk gründer-duo vil satse internasjonalt med bærekraftig klesmerke

Vi starter med de grønne bedriftene, men målet er å insentivere andre store bedrifter til å bli grønnere. Da må vi inn per varelinje. Du får ikke poeng for biffen, men du får det for salaten og det resirkulerbare bestikket, forklarer Høie.

Som en guide til gode klimavalg vil Fauna satse hardt også internasjonalt for å endre folks vaner. Målet er i følge Høie å drive mer penger og flere kunder inn i den grønne økonomien, for å få fart på det grønne skiftet.

Del artikkel: