Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny frakttjeneste for nettbutikker - 1600 brukere på halvannen måned

Bård Bratsberg, Ådne Andengaard og Stig Andengaard står bak Pakkepost.no.
therese.karlsrud.haugen

"Kan sammenlignes med hvordan markedet for flybilletter virker"

ANNONSE

Det er ofte enklere for større nettbutikker å lande gode fraktavtaler. Mer utfordrende er det for mindre aktører som ikke har de store volumene. Det har den nye frakttjenesten Pakkepost.no tatt sikte på å gjøre noe med.

Med en automatisert tjeneste, som gjør at kunden selv kan bestille og printe sendelapp, skal det ikke forekomme noen fordyrende handlinger i prosessen. Tjenesten er for både nettbutikker og privatpersoner, som kan booke frakt gjennom avtaler som allerede er forhandlet frem.

Bak Pakkepost står gründerne Bård Bratsberg, Ådne Andengaard og Stig Andengaard, som selv har drevet nettbutikker som Ventilasjonsfilter.no, Pvcflis.no, Caffevero.no, Lillagorilla.no og Belysning.no. Også de har opplevd å betale dyre summer for frakt.

Vi har selv drevet en masse nettbutikker og har i årevis opplevd akkurat dette. I fjor gikk vi en gruppe selskaper sammen om og samle frakt inn og ut i et selskap . Og vi laget automatisert funksjonalitet på nett som vi selv trengte .  Etter hvert så vi jo at det var flere som gjerne ville bruke vår tjeneste.  Og det resulterte i at vi startet Pakkepost.no, sier Bård Bratsberg i Pakkepost.no, til Ehandel.

Pakkepost sender pakker med Bring, PostNord, Fedex samt TNT, og tilbyr integreringsløsninger for det fleste nettbutikkplattformer. Her kan nettbutikker benytte tjenester som massesendinger ved filimport.

Vi er en tredjepartsleverandør og liker å sammenligne med hvordan markedet for flybilletter virker. Når du skal ut og fly så kan du ringe eller skrive direkte til f.eks. KLM . Men stort sett bestandig vil du finne samme flybilletten med KLM til en lavere pris på en søkemaskin på nett. Og det er jo for det at tjenesten er automatisert og at det ikke finnes noen forhandling. Samme er det for oss. Vi selger en tjeneste videre, sier Bratsberg.

"Veldig enkelt"

Pakkepost er også i gang med en løsning for pakker til og fra utlandet samt en svensk versjon - Pakkepost.se.

Jeg tror nok at automatiserte tjenester på nett som pakkepost er noe det kommer til og bli mer av i fremtiden. Folk vil ha det enkelt og billig, sier Bratsberg.

Tjenesten, som ble lansert 1. april, har allerede bikket 1600 brukere og øker visst nok for hver dag. En aktør som har testet tjenesten er Boklibris.no.

Vi benytter Pakkepost.no flere ganger i uken og er veldig fornøyd med tjenesten. Veldig enkelt og sende pakker, sier Hans-Arne Arntsen i Boklibris.no.

Del artikkel: