Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny kollirekord hos PostNord denne uken

Regionsdirektør i PostNord, Frank Uzlastiran.
therese.karlsrud.haugen

Forventer en topp på nesten 250 000 kolli.

ANNONSE

Tirsdag 3. desember ble det slått rekord med 170 000 håndterte kolli på PostNord sin terminal på Alfaset. Til sammenligning ble det håndtert 156 000 kolli her på samme dag i fjor. I tillegg til 30 000 kolli på Langhus-terminalen, skal dette ha utgjort at totalt 200 000 kolli var innom PostNords terminaler i Oslo tirsdag. Likevel forventer PostNord å nå toppen i dag, onsdag 4.desember.

Vi forventer en topp på onsdag hvor det er et estimat på ca 205 000 kolli på Alfaset, og 40 000 på Langhus. Etter onsdagen vil det gradvis roe seg ned inn mot helgen.  Årets førjulshandel med Black Friday i spissen har så langt vært utrolig spennende, og det er god stemning på terminal og blant våre sjåfører. Alle er skjerpet og gir 100 %, sier regionsdirektør i PostNord Frank Uzlastiran, i en pressemelding.

Tiltak som ble gjort i forkant av den hektiske førjulstiden skal ha vært avgjørende for PostNords kontroll på de store volumene, som frem til nå har nådd terminalen på Alfaset. Likevel er det ikke til å unngå at ekstravolumer og været spiller inn.

Vi har god kontroll på produksjonen inne på terminal. Uanmeldte ekstravolumer er det som gjør det litt uoversiktelig. I det store og hele er vi à jour med produksjon i Region Oslo. Jeg vet at været har skapt noen utfordringer i deler av landet, som igjen har medført til noen forsinkelser, sier Uzlastiran.

Økt netthandel

I følge PostNord er det ingen tvil om at det er økt netthandel som avler frem de mange pakkene, og at dette er en av hovedårsakene til kollirekorden.

Første halvår i 2019 handlet vi nordmenn for 24 milliarder – dermed passerer vi fjoråret hvor vi på samme tid handlet for 22, 5 milliarder. Omsetningen for netthandelen øker og nordmenn handler for mest per person i Norden, hvor vi i snitt handlet for 6016 NOK første halvår av 2019, sier Bjørn Thorvaldsen, kommunikasjonssjef i PostNord.

Del artikkel: