Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny menneskelignende robot for varelevering

Bilprodusenten Ford er den første i verden til å ta i bruk roboten "Digit".
therese.karlsrud.haugen

Robot og bil skal kommunisere med hverandre.

ANNONSE

Ford Motor Company blir det første selskapet i verden, som tar i bruk den nyutviklede roboten Digit. Utstyrt med både armer og ben skal Digit jobbe side om side med mennesker for å gjøre varelevering rimeligere og mer effektiv for Fords nyttekjøretøykunder.

Det er en av Fords partnere, Agility Robotics, som lanserer roboten for kommersielt salg. De første to prototypene vises nå frem av bilprodusenten under den store teknologimessen CES i Las Vegas.

Robot og bil skal kommunisere

Noe av det viktigste med samarbeidet mellom Ford og Agility Robotics er å finne bedre og mer effektive metoder for å frakte varer fra lager til nyttekjøretøyet, som skal utføre transporten av varene til endelig destinasjon. Roboten Digit og Fords nytterkjøretøy skal derfor kunne kommunisere direkte med hverandre og omgivelsene.

Netthandelen øker og vi har tro på at roboter vil kunne hjelpe våre kommersielle nyttekjøretøykunder med å gjøre vareleveringene mer effektive og rimeligere for oss alle, sier vice president, Ford Research and Advanced Engineering, and Chief Technology Officer, Ken Washington, i en pressemelding.

For eksempel kan Fords nyttekjøretøy - som kontinuerlig er oppkoblet til internett - gi oppdatert skybasert kartinformasjon til Digit.

Digit er et virkelig gjennombrudd for oss. For første gang kan vi tilby en menneskelignende robot som kan brukes av en rekke kunder innenfor mange industrier, sier administrerende direktør i Agility, Dr. Damion Shelton.

Bærer opptil 18 kilo om gangen

Digit skal visst nok kunne bære opptil 18 kilo av gangen, og er utviklet på en måte som gjør at den tar liten plass å frakte.

Når kjøretøyet ankommer leveringsstedet er tanken at Digit skal ta seg av de siste meterne av leveringen - helt frem til døren. Støter den på hindringer kan Digit - via bilen - få tilgang til ekstra datakraft for å løse dette.

Digit skal også kunne motta informasjon om nøyaktig hvor kunden ønsker pakken levert. Skulle den møte på problemer underveis kan den via Fords internettilkoblede kjøretøy spørre om hjelp.

 

Del artikkel: