Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny rapport: Dette er e-handelens mest bærekraftige

Både Stormberg og Posten nådde topp 10.
Stormberg, Posten
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

I følge norske forbrukere.

ANNONSE

Sustainable Brand Index har igjen kåret Europas mest bærekraftige selskaper. Forbrukerundersøkelsen er Europas største, og har blitt gjennomført i Norge siden 2013 med mål om å fremheve bærekraft og øke kunnskapen rundt emnet.

En ny (og tidligere) vinner tar ledelsen igjen i år. Norske forbrukere oppfatter meierimerket Tine som den mest bærekraftige merkevaren i 2021, etterfulgt av IKEA og Kiwi. Noen merkevarer som nylig er lagt til i undersøkelsen har også nådd topp 10-listen i år, som Finn.no og Vipps, skriver Sustainable Brand Index i sin rapport for 2021.

I Norge inngår 254 ulike merkevarer i studiet, fordelt på 24 ulike bransjer. På listen over topp 10 mest bærekraftige 2021 finner vi selskaper fra bransjer som mat, transport, bank og netthandel. Etterfulgt av Tine finner vi på topp 10-listen, i korrekt rekkefølge; IKEA, Kiwi, Finn.no, Stormberg, Posten, Coop, Q-meieriene, Vipps og Bama.

Rangeringen viser hvordan merkevarene oppfattes av forbrukerne, og scoren er basert på to hoveddeler, nemlig miljøansvar og samfunnsansvar. Blant en av bransjevinnerne finner vi Stormberg, som flere år på rad har rangert høyt på listene i Sustainable Brand Index.

Vi vil takke våre kunder og folket for tilliten. Det er en ære å bli ansett som bransjens mest bærekraftige - det inspirerer oss i det videre arbeidet, sier daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen Ekberg, i en pressemelding.

Stormberg tar for tredje året på rad topplassen i målingen som tekstilsbransjens mest bærekraftige. Også Posten nådde topp 10, i tillegg til å komme best ut på kåringen innen pakke- og logistikkbransjen.

Posten er en del av nordmenns hverdag og det er veldig gledelig at den jobben vi gjør for å skape positive verdier for miljøet og samfunnet blir lagt merke til. Dette er motiverende for vårt videre bærekraftarbeid, sier Tone Wille som er konsernsjef for Posten, i en pressemelding.

Nedenfor finner du topp tre i utvalgte bransjekategorier:

E-handel: Finn.no, Godtlevert, Kolonial.no

Pakker og logistikk: Posten, Bring, HeltHjem

Klær og mote - merker: Stormberg, Bergans of Norway, Helly Hansen

Klær og mote - butikker: XXL, H&M, Intersport

Forbrukervare-selskaper: Norgesgruppen, Reitangruppen, Orkla

Skjønnhet: The Body Shop, Rituals, Normal

Møbler og interiør: IKEA, Kid Interiør, Bohus

Dagligvarehandel: KIWI, Coop, Meny

Hobby og fritid: OBS, Clas Ohlson, Enklere liv

Del artikkel: