Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny smell for H&M: ”En betydelig nedgang”

Helena Helmersson, daglig leder i H&M
therese.karlsrud.haugen

Nå må de stenge i Tyskland.

ANNONSE

Coronapandemien har gått hardt utover motebransjen og H&M er en av de som har vært nødt til å stenge et stort antall butikker. Nå viser tall for årets fjerde kvartal, i perioden 1. september til 30 november, at salget til motegiganten falt med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Enda verre ser det ut når man ser på hele året samlet, hvor omsetningen har hatt en nedgang på 18 prosent. Det betyr ned fra henholdsvis 61,6 til 52,5 milliarder i fjerde kvartal og ned fra 232 til 187 milliarder kroner under hele 2020.

LES OGSÅ: H&M stenger 800 butikker - flere hundre legges ned for godt

H&M gruppen startet året sterk og positivt frem til den første bølgen av Covid-19. Strenge sosiale restriksjoner, som førte midlertidig nedstengning av butikker og et stort fall i antall kunder i fysiske butikker, resulterte i en betydelig nedgang i salget. Spesielt i andre kvartal, kommenterer Helena Helmersson, daglig leder i H&M, i en pressemelding.

Under tredje kvartal så det noe lysere ut for kleskjeden, men i fjerde kvartal gikk det nedover igjen.

Mellom 22. oktober og 30. november falt salget med 22 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, da oppturen gikk over til en ny nedgang som et resultat av pandemiens andre bølge.

Stenger ned landet

Fra og med onsdag denne uken tvinges H&M også til å stenge sine rundt 460 butikker i Tyskland, da landet stenger alle skoler og butikker til over nyttår som følge av smittespredning. Dette med unntak av matbutikker og apotek.

I dag er ikke dagen for å se seg tilbake og snakke om hva som kunne vært gjort. Tvert imot er det dagen for å gjøre det som er nødvendig, sier statsminister Angela Merkel i en kommentar.

LES OGSÅ: H&M raser i pandemien - leverer milliardunderskudd

Del artikkel: