Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny vekst for Rusta – men IT-angrepet kostet dyrt

Administrerende direktør i Rusta, Göran Westerberg / Foto: Rusta
Sterk julehandel løftet lavpriskjeden.
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Rusta, notert på Stockholmsbørsen siden oktober, har i morgentimene sluppet tallene for tredje kvartal av regnskapsåret 2023/2024.

Lavpriskjeden kan i perioden november til og med januar vise en nettoomsetning på 3 247 millioner svenske kroner. En økning på 7 prosent sammenlignet med samme kvartal året før. Den sammenlignbare veksten var på 2,5 prosent.

ANNONSE

I det viktige tredje kvartalet av regnskapsåret økte salget i alle segmenter, og Rusta styrket samtidig både bruttomargin, fortjeneste og kontantstrøm. Vi har gjennomført en vellykket julesesong der salget kom i gang tidlig, og behovet for salg var derfor lavere enn året før, sier Göran Westerberg, administrerende direktør for Rusta, i en kommentar til rapporten.

Kommenterer IT-angrepet

Også på bunnlinjen peker det oppover. Driftsresultatet, EBIT, landet på 367 millioner kroner i perioden, sammenlignet med 292 millioner i samme periode i fjor. Resultatet for kvartalet beløp seg til 243 millioner kroner (200).

Westerberg kommenterer også effekten av IT-angrepet på hostingleverandøren Tietoevry tidligere i år.

Det totale salgstapet i januar som følge av driftsforstyrrelsene, beløper seg til omtrent 60 millioner kroner med en negativ EBITA-effekt på 25 millioner kroner, noe som er noe lavere enn tidligere kommunisert.

Den negative effekten i fjerde kvartal når det gjelder salg og dens effekt på EBITA forventes å være på nivå med det tredje kvartalet. I tillegg kommer kostnader for systemgjenoppretting og andre ekstraordinære tiltak på omtrent 20 millioner kroner.

Driftsforstyrrelsene forventes ikke å ha noen materiell finansiell effekt utover fjerde kvartal 2023/2024, og selskapet gjennomfører nå evalueringer av hendelsen og systemene sine. Selskapet har også startet diskusjoner med Tietoevry om kompensasjon.

Del artikkel: