Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny XXL-sjef skal gjenreise tilliten: ”Ingen quick fix”

Pål Wibe går fra Europris til XXL, som ny konsernsjef.
therese.karlsrud.haugen

Har knalltro på sportskjeden.

ANNONSE

Det ble nylig kjent at Pål Wibe blir ny konsernsjef i sportskjeden XXL og går av fra tilsvarende stilling i Europris etter seks år. Nå skal han snu den negative utviklingen i XXL.

I høst åpnet XXL en rettet emisjon for å hente 400 millioner kroner etter et svakt tredje kvartal. Fjerde kvartalet fortsatte å være utfordrende og selskapet har varslet et inntektsfall på en halv milliard. Samtidig har det vært en mediestorm av oppslag om en ukultur innad i kjeden.

LES OGSÅ: Svakt julesalg for XXL - forventer inntektsfall på en halv milliard

Likevel har Wibe klokketro på XXL. Som en sportsinteressert fyr som ikke er redd for en utfordring, var det ikke vanskelig å takke annet enn ja.

De fleste som kjenner meg vet at jeg er veldig sportsinteressert, og jeg er glad i å bruke sport personlig og i kommunikasjon. Jeg synes også at XXL er et unikt bra konsept i sportsbransjen som jeg har knalltro på. Samtidig synes jeg det er en spennende utfordring å snu et selskap som har hatt en dårlig utvikling i det siste, sier Wibe til Ehandel. 

"In it for the long run"

Hvor lang tid det vil ta å snu XXL kan ikke Wibe si noe om, men noen "quick fix" er det nok ikke, mener han.

Jeg har ingen mening om hvor lang tid det vil ta å snu XXL. Det er ingen quick fix, det viktigste er å starte i riktig retning og bli litt bedre hver dag. Jeg har uansett et langsiktig perspektiv på utfordringen.

Når Wibe skal tiltre den nye stillingen er ikke helt avklart, men det blir trolig en gang i løpet av våren 2020.

Wibe mener det viktigste med jobben blir å først og fremst gjenvinne tilliten hos kundene og bygge opp stoltheten internt igjen.

Jeg kommer ikke men noen ferdig formel, men tror det viktigste for å snu er å gjenreise tilliten blant kunder, partnere og myndigheter. Jeg skal lytte med begge ører og lære meg selskapet og kjenne.

Del artikkel: