Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Om nye Amazonrykter: ”Kan jo ikke være 100 prosent sikre”

Emma Hernell, visedirektør i HUI Research.
therese.karlsrud.haugen

Forventer Amazon-lansering til Black Friday.

ANNONSE

Amazon kan komme til Sverige allerede i høst, i følge svenske Dagens Nyheter. Informasjonen kommer fra Emma Hernell, visedirektør i HUI Research, som hevder å ha fått dette bekreftet.

Den siste tiden har det vært flere tegn som tyder på at netthandelsgiganten planlegger å lansere på det nordiske markedet. Selskapet har blant annet lett etter svenske oversettere og lansert en ny betalingstjeneste, som virker å være spesielt tilpasset det nordiske markedet.

LES OGSÅ: Amazon lader opp for Norden - kopierer Klarna

I et intervju med vår svenske søsternettside sier Emma Hernell at de er ganske sikre i sin sak, men at de ikke kan vite 100 prosent sikkert.

Vi er ganske sikre i vår sak, men kan ikke røpe kilden til dette. Vi hører at bransjen snakker om at dette er på gang og at det har vært forberedt en lansering over lengre tid, sier hun til Ehandel.se.

Vi kan jo ikke være hundre prosent sikre på at de kommer nå men det er indikasjoner som tyder på det.

Den svenske eksperten kan ikke kommentere hvorvidt de har hatt direkte kontakt med Amazon eller om informasjonen kommer fra andre personer.

LES OGSÅ: Nye jobbannonser avslører Amazons nordiske planer

"Det man har gjort tidligere"

Dersom ryktene stemmer høres det ut som at Amazon skal være på plass i Sverige til årets Black Friday. I følge Hernell vil det være snakk om en svensk side med levering fra Tyskland.

Det er det man har gjort ved tidligere lanseringer i andre land, noe som ikke er så rart. Black Friday markerer starten på julehandelen og det er vanlig at lanseringer skjer i forbindelse med dette.

Det er likevel fullt mulig at de kommer snikende på et annet tidspunkt. Det kommer mye av hvor mye ståhei man velger å gjøre rundt lanseringen, sier Hernell.

LES OGSÅ: Skandinaviske kunder stortrives på Amazon

Del artikkel: