Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nye Ignite Capital skal satse en halv milliard på nordiske e-handelsselskaper

Stian Moldvær Larsen, Pål Wibe og Eric Sandtrø er blant investorene i Ignite Capital.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Mange selskaper har kapitalbehov, befester investorene.

ANNONSE

Nye Ignite Capital skal satse en halv milliard kroner på netthandel og være det eneste fondet som utelukkende investerer i, kjøper opp og utvikler e-handelsselskaper i Norge, Sverige og Danmark.

Det forteller de kjente gründerne fra flere ledende nettbutikker til Finansavisen.

Vi vet hva som skal til for å lykkes i denne industrien. Vi har investert i, startet, og ledet ledende e-handelsselskaper som Komplett, Jollyroom og Fjellsport, sier Magnus Baumann, ledende partner og investeringsansvarlig i Ignite Capital, til avisen.

Med seg på laget har initiativtakeren blant annet Fjellsport-gründerne Eric Sandtrø og Stian Moldvær Larsen og tidligere konsernsjef i Nille, Europris og XXL, Pål Wibe, som investorer.

Ignite betyr gnist, og vi skal være med på å skape gnisten som er med på å akselerere hurtig og lønnsom vekst i selskapene vi investerer i, forteller han videre.

"Perfekt timing"

Om alt går etter planen skal Ignite Capital hente inntil en halv milliard kroner innen den 31. mars i år. Interessen fra investorer skal allerede være stor.

Baumann forteller videre at fondet beskrives som et spesialisert e-handelsfond med et operasjonelt fokus.

Vi skal investere i etablerte e-handelsselskaper på tvers av Skandinavia som er i vekstfasen, det vil si tidlig buyout-fase. Hovedsakelig vil vi se på ikke-børsnoterte selskaper, sier Baumann.

Ben Guren er også investor i det nye fondet. Han mener timingen for investering i e-handelsselskaper er perfekt.

Svakere økonomisk vekst og global uro har gitt en betydelig reprising av markedet. Samtidig er det mange selskaper som har kapitalbehov. Det åpner for flere spennende og lønnsomme investeringsmuligheter for fondet, sier Guren til avisen.

Del artikkel: