Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nyetablert byrå skal hjelpe nettbutikker før Black Friday - her er deres syv beste tips

Fv.: Magnus Strømnes Bøe, Erik Holland Haukebø og Vegard Rohde Garder.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Rocket deler sine beste tips.

ANNONSE

Rocket er et nyoppstartet selskap i IT-konsernet Nova Consulting Group. Gründerteamet Magnus Strømnes Bøe, Vegard Rohde Gaarder og Erik Holland Haukebø skal i Rocket jobbe med SEO, CRO og betalt annonsering.

De siste syv årene har Nova Consulting Group hatt en årlig vekst på over 20 prosent, og i 2021 nærmer de seg en omsetning på 500 millioner kroner.

Nå deler markedsføringseksperten Rohde Garder syv av sine aller beste tips for at nettbutikker skal få maks uttelling på Black Friday. 

Slik får du i følge Garder maksimal effekt ut av Black Friday: 

  • Lag en Black Friday landingsside - så fort du kan! Her kan du kommunisere direkte med kjøpeklare forbrukere, og siden kan brukes igjen år etter år med litt oppdatering. Rohde Garder råder deg også til å bruke en nedtellingsfunksjon til når salget starter, og å bruke e-postene til remarketing. 
  • Lag en plan for Black Friday - innen første uken i oktober. Her haster det altså å få på plass en plan om den ikke allerede er laget - og rådene fra Rocket klare. Før Black Friday gjelder det å samle samtykke til kommunikasjon per e-post og SMS. Under salgsperioden: selg til de som har vist interesse tidligere og de som besøker deg. Etter salgsperioden: Selg til etternølerne, det er fortsatt mange salg å hente i perioden fra Cyber Monday, 29.november, og frem til jul. 
  • Bli synlig når folk planlegger hva de skal kjøpe til Black Friday - senest 12.november. Det er mye støy på Black Friday. Er Black Friday den første gangen folk ser dere, er det mange salg som går tapt fordi man ikke er godt nok kjent med merkevaren, forklarer Rohde Garder.
  • Planlegg og benytt knapphet før og under Black Friday for å få flere salg. Dette gjelder både på nettsider, i tekstannonser, i bannere, på e-post og video. 
  • Ikke endre priser på kampanjeprodukter når det er under 31 dager til Black Friday. Fordelen her er at man mister “prisreduksjon”-stempelet i Google Shopping, hvilket gjør at produktene vises mer, man får flere klikk og flere salg.
  • Stresstest nettsiden i perioden 28.oktober - 12.november. Simuler Black Friday ved å sende 10 til 20 ganger den trafikken du normalt har i løpet av en dag. Slik unngår du at katastrofen skjer på den viktigste salgsdagen. 
  • Juster ned budsjett og bud etter Black Friday, for eksempel dagen etter Cyber Monday. Konverteringsraten kan fort doble seg under Black Friday. Algoritmene til Google kan tro at dette nivået er normalt fremover og på grunn av dette plassere annonsene dine i sammenhenger som ikke vil fungere bra etter salgsdagen eller salgsuken. 

Strømnes Bøe er tidligere partner i RED dentsu X og leder av RED Performance. Rohde Garder har tidligere bakgrunn som CTO i digitalbyrået Synlighet, og Holland Haukebø kommer fra rollen som CRO and Experience Manager i TV2. 

Nova Consulting Group kjøpte tidligere i år det svenske digitalmarkedsføringsbyrået Pineberry. Konsernet bistår noen av Norges største varemerker med blant annet strategisk rådgivning, digital tjenesteutvikling, brukeropplevelse og digital markedsføring.

Del artikkel: