Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nykommeren vil stoppe netthandelsreturer – fyller kassen med nye millioner

Oscar Rundqvist, medgründer og administrerende direktør på eComID. // Foto: Presse
Klesgiganten H&M trer inn som medeier.
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Ecomid, en svensk startup som hevder å ha funnet en måte å redusere nettreturer innen klesbransjen på, henter inn ny kapital. For noen dager siden lukket selskapet en investeringsrunde på 2,75 millioner euro, dette tilsvarer rundt 31,4 millioner kroner med dagens kurs, med CapitalT og H&M Ventures som største investorer.

På laget er også forretningsengler som Anaheta Bernenberg-Consbruch, visepresident i Lego Group og tidligere toppleder i Zalando, samt Madeleine Persson, tidligere toppleder i H&M.

LES OGSÅ: Ingrid kjøper Turnr – de skal løse e-handelens største utfordring

ANNONSE

Mens netthandelsindustrien fortsetter å vokse med en utrolig fart, fører høye returfrekvenser til økonomiske tap for forhandlere og har en svært skadelig miljøpåvirkning. Vi ble imponert over Ecomid's proaktive løsning, sier Janneke Niessen og Eva de Mol, grunnleggerne av CapitalT.

En million kunder

Ecomid ble lansert i november 2023, og bak selskapet står teamet Otto Nordgren, Alexander Real, Alexander Gårdenberg, Jaime Ferrando, Patrick Rengifo, og Oscar Rundqvist, som også er administrerende direktør for selskapet.

Med sin løsning ønsker de å hjelpe detaljhandelsbedrifter med å takle den store bransjeutfordringen rundt nettreturer. Dette skjer litt forenklet med hjelp av en AI-plattform som hjelper kundene med å gjøre mer "informerte kjøp" og dermed minimerer antall returer.

I dag når Ecomid daglig over 1 million kunder mellom ulike merker, men med ny kapital i kassen planlegger de nå å utvide plattformens kapasitet. Selskapet vil også åpne opp sin løsning for et bredere utvalg av merker.

Vårt team består av de beste talentene jeg har jobbet med innenfor sine respektive områder, og jeg ser frem til å fortsette å vise hva vi kan oppnå, og å ta tak i kompleksiteten rundt returer innen moteindustrien. CapitalT og H&M Group Ventures er perfekte partnere for å styrke vårt nåværende momentum, med forhandlere som allerede viser stor interesse for å bli med på bevegelsen vi skaper med teknologien vår, sier Rundqvist.

Del artikkel: