Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nylansert investeringsselskap på jakt etter nordiske e-handlere

Eric Thysell og Oskar Britting i Garn Invest.
Foto: Garn Invest
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Skiller oss ut på markedet".

ANNONSE

En svensk motstander står klar når investeringsselskapet Garn Invest lanseres med grunnleggere fra både finans- og netthandelsverden. På lik linje med norske Ignite Capital skal Garn Invest i all hovedsak investere i nordiske e-handelsselskaper.

Basert i Lund skal de to gründerne Eric Thysell og Oskar Britting trekke i trådene når de blåser liv i "Garns metode", som de selv kaller den. Metoden går ut på å identifisere attraktive investeringer der selskapet har en informasjonsfordel, altså unik innsikt, sammenlignet med andre investorer. Målet skal være å finne de investeringsmulighetene som er undervurdert av markedet øvrig – og det er nordisk netthandel som står i fokus.

Til tross for omfanget av nordisk e-handel er det i dag få investorer med spesialkunnskap i segmentet. Vår operasjonelle og økonomiske innsikt skiller oss derfor ut på markedet, noe som muliggjør gode forutsetninger for å finne attraktive investeringer, sier Eric Thysell, administrerende direktør og leder i Garn Invest, i en pressemelding.

Thysell og Britting legger ut om hvordan det den siste tids uro i markedet har ført til turbulens og aktører med svake marginaler har havnet i utfordrende økonomiske situasjoner.

Denne negative trenden har ifølge duoen ført til volatile verdivurderinger også for selskaper med sterke forretningsmodeller og positiv kontantstrøm. Her ser de sitt snitt til å finne attraktive investeringsmuligheter.

Vi lanserer Garn Invest i en tid med turbulens. Men, det er nettopp i turbulente tider de største mulighetene dukker opp. Med vår metodikk og erfaring ser vi gode muligheter til å kapitalisere på dagens klima – for å gjøre gunstige investeringer fremover for våre aksjonærer, sier Thysell.

Thysell og Britting utgjør selskapets ledergruppe og har erfaring fra eiendomsselskapet Catena samt markedsplassen CDON. I styret sitter Göran Hedbys, David Olhed og David Silvesjö, med erfaring fra henholdsvis Alfa Laval, BHG Group samt Catena.

Del artikkel: