Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nytt marked for norske Bookis - 1000 brukere første måned

Gründerne bak Bookis, Lasse Brurok og Arne-Morten Willumsen.
therese.karlsrud.haugen

Den digitale boktjenesten tar steget utenfor Norge.

ANNONSE

Den norske bok-startupen Bookis har i dag 70 000 brukere i Norge, og omsatte i fjor for 7 millioner kroner med et transaksjonsvolum på ca. 15 millioner. I 2020 forventes en økning til 20 millioner kroner.

Nå har selskapet dessuten tatt sitt første steg utenfor landegrensene, etter å ha åpnet sin svenske side i januar. Én måned senere har 1000 svensker slengt seg på.

Vi testlanserte Bookis-appen i Sverige i august, men det viste seg å være vanskeligere enn vi trodde, rent teknisk. Siden januar i år har vi vært i gang på det svenske markedet med vår svenske side, men planen er å også lansere appen i Sverige om kort tid. Per dags dato nærmer vi oss 1000 brukere i Sverige , sier Lars Lewin, Sverige-sjef i Bookis, til Ehandel.

Bookis tilbyr en digital boktjeneste, der både privatpersoner og bedrifter kan selge bøker kostnadsfritt. Selskapet tar dog betalt for frakt, og i Norge er det Helthjem som står for henting - og levering - av bøkene fra dør til dør. I Sverige har selskapet fått med seg avisdistributøren Premo, som tilbyr tilsvarende hjemlevering.

LES OGSÅ: Nettbokhandelen Bookis måtte trekke ny tjeneste etter advokatrunde

Fikk med 130 år gammel bokhandel

Bookis-gründer Lasse Brurok, mener likevel det er for tidlig å si noe om suksess, og at de i første omgang har fokus på å få inn riktige aktører på selgersiden.

Litt tidlig å kalle det en suksess, men det går fremover. Tar alltid lang tid i starten og krever endel ekstra. Spesielt da vi ønsker kvalitet på de brukerne vi får inn. I Sverige er det aller viktigste å bygge selgersiden. Vi må «fylle opp kjøpesenteret» med varer, før vi får inn kunder, sier Brurok, sier han.

Nylig fikk Bookis blant annet med seg en svensk bokhandel som har solgt bøker fysisk i over 130 år. Nå har bokforretningen solgt sin første bok på nett - gjennom den norske tjenesten.

I Sverige fikk vi en bokhandel som har solgt bøker i 132 år, til å selge sin første bok på nett. På nettopp Bookis. Vi bruker mye tid hos bokhandlere i Sverige for å lære mer om markedet, og rekruttere disse inn som selgere, sier Brurok.

Del artikkel: