Nytt milliardras for H&M – ”vil vinne tilbake tilliten i Kina”

Over én milliard i underskudd.

Motegigantens første kvartal, eller perioden 1. desember til 28. februar, endte med et underskudd på 1,4 milliarder svenske kroner. Samtidig falt omsetningen til 40 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på 21 prosent i lokal valuta.

Den andre delen av pandemien har medført omfattende restriksjoner, hvor H&M hadde 1800 butikker stengt på det meste. Dette er rundt 36 prosent av konsernets totale antall butikker.

Annonse

Nå er det ett år siden pandemien slo ned for fullt. Jeg er sterkt imponert og stolt over alle kollegers fantastiske engasjement og kundefokus i en utfordrende tid. Selv om mye fortsatt handler om å håndtere de negative effektene av gjentagende nedstengninger, er det tydelig at kundene liker tilbudet. Når markedene har tillatt å åpne butikker igjen, har salget skutt fart samtidig som netthandelen fortetter å utvikle seg meget bra, sier Helena Helmersson, daglig leder i H&M, i en kommentar.

Fremover er planen til H&M å akselerere overgangen til resirkulerte materialer og fortsette å styrke samspillet mellom kanalene ytterligere.

Vår kundebase vokser og et eksempel på det er den raske økningen av antall medlemmer i H&Ms kundeklubb. Samtidig som vi er ydmyke når det gjelder usikkerheten rundt pandemien, er det fantastisk gøy å se kundenes store interesse for våre kolleksjoner. Med et godt posisjonert kundetilbud fortsetter vi vårt endringsarbeid med full kraft for å skape langsiktig, bærekraftig og lønnsom vekst for H&M-gruppen.

"Et viktig marked"

H&M har dog havnet i en konflikt i Kina, der selskapet blant annet har blitt blokkert av e-handelen i landet. På sin nettside skriver selskapet at man gjør alt for å håndtere utfordringene.

Kina er et veldig viktig marked for oss og vårt langvarige engasjement er fortsatt sterkt. Vi vil vinne tilbake tilliten til våre kunder, kolleger og forretningspartnere i Kina, skriver selskapet.

Norge har i liket med EU, Storbritannia, Canada og USA sluttet seg til sanksjoner mot personer og selskaper i Kina som anklages for menneskerettsbrudd. Dette etter at Kina er anklaget for å internert over en million mennesker i omskoleringsleierer i Xinjang.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!